Agriturismo i Oliena på Sardinien

Hotel Su Gologone

Frukost med utsikt Poolområdet Utsikten från restaurangen mot poolen
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Hotel Su Gologone är definitivt värt att resa till! Hotellet väcker jubel med sin enastående kreativa och romantiska atmosfär och flera faciliteter som t.ex. arbetande verkstäder med sardiska hantverk, restaurang med fin landskapsutsikt, pool med solterrass, jacuzzi, wellness-center och lekplats. Hotellets imponerande detaljrikedom är en fröjd.

Gästfrihet och atmosfär

Su Gologone grundades 1967 vid foten av berget Supramonte. Här låg en gång en liten restaurang, där de aktiva ägarna byggde till 7 sovrum vid sidan av. Detta lilla ställe som ligger mycket väl gömd i bergen började ta emot resanden från "kontinenten" och övriga Europa. På Su Gologone har man lyckats utvecklat sin egna modell av gästfrihet och samarbete, som är ett unikt exempel på en harmonisk utveckling med stort bidrag från omkringliggande bondgårdar där det produceras råvaror som sedan serveras på restaurangen.

Läs mer om Hotel Su Gologone

Kreativitet och stolta hantverkstraditioner

Trots att byggnaderna inte är mer än 40 år gamla är de välintegrerade i landskapet. Ägarfamiljen har försökt att skapa en behaglig miljö i starka pastellfärger och med många inslag av den Sardiska hantverkskonsten, som kontrast till medelhavsväxtligheten. Hotellet är fullt av konstverk och har även en separat konst utställningslokal var olika konstnärer ställer ut. Man kan även gå på upptäcktsfärd runt på hotellet och se på all konst då hotellet i sig är som en enda stor konst lokal. I den välsorterade butiken med sardiska konsthantverk Botteghe d'Arte finner man keramik, trähantverk och handarbete som allt samman tar sitt ursprung från lokalnaturen. Dessutom finns det möjlighet att köpa olivolja vid receptionen.

Talrika faciliteter

Su Gologone har officiellt 4 stjärnor. Här finner man reception, bar, bibliotek med läshörna, boutique med sardisk hantverk och konstverk av några av Sardiniens bästa konstnärer. Det finns en fin restaurang med utomhus terrass, pool med tillhörande solterrass, parasoller och solstolar, ett litet fitness rum med tillhörande vattenmassage, minigolf, tennis, lekplats för barn samt parketingsplats. Detta är en perfekt ställe för den som söker lugn och ro i ett vackert landskap och som vill t.ex. vandra i bergen eller åka till en av de grottor som finns i närheten. Vid poolen serveras det om sommaren lunch i trädgården. Su Gologone vill tilltala dem som önskar lugn och ro i omgivningar som är präglad av vacker natur och där det finns möjligheter för vandring i bergen och i de närliggande grottorna.

Sardiniens bästa matställe?

Restaurangen förtjänar ett eget avsnitt. Den är med rätta en av Sardiniens bästa matställen. Pastarätterna är hemmalagade och kött är en av restaurangens starka sidor. Bl.a. lam och get, men prova gärna även den traditionella rätten porceddu som är ugnsbakad spädgris. Prova även deras lokala glass som är gjord på ricottaost och pinjenötter. Vinlistan har många lokala sardinska viner för var smak, t.ex. det lokala vinet Cannonau från Oliena!

Arrangemang på Su Gologone

Den utvändiga terrassen som vänder mot poolen och dalen är ett perfekt ställe för att njuta sin måltid med en avslappnad och professionell service. I restaurangen användes den egna färgstarka tillverkningen av keramik, träsniderier och handarbete i stor utsträckning. Som ett alternativ till restaurangen finner man i trädgården det gamla bageriet L'Antica Focacceria, där halvpension serveras en eller två gånger i veckan i en rustik och mysig miljö i det fria under bar himmel. Ett par gånger i veckan arrangeras även middag som tillagad av lokala herdar på Sa Corte e Su Re och på fredagar är det den sardiska tenorer som sjunger för gästerna (OBS: de sjunger de folkliga sångerna och inte opera, trots detta kallas de på lokal dialekt tenorer).

Rummen

På Su Gologone finns det olika rumstyper att välja mellan. Alla rum är olika och personligt inredda. De är utrustade med aircondition, telefon, Sat-TV, minibar, förvaringsbox och badrum med toalett och dusch eller badkar samt hårtork.

Juniorsuiterna är något större och har balkong eller terrass, radio, CD och jaccuzzi eller dusch samt badrockar. Suiterna är ännu större och har radio, CD och jacuzzi eller dusch samt badrockar. I både Juniorsuite och Suite rummen finner du fin sardisk konst på väggarna. I enstaka Classic och Deluxe finns det plats för en extra säng, medan det i Juniorsuite och Suite finns plats för två extra sängar. Notera att extrasängar ej är 'riktiga' sängar utan en utdragbar säng eller bäddsoffa.

Tips från In-Italia

På grund av den välsmakande restaurangen och ställets placering långt ifrån byn rekommenderar vi vistelse på Su Gologone med halvpension, men man kan naturligtvis välja vistelse med frukost och äta a la carte när det faller en in.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map