Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Oliena är en liten landsby, som ligger vid Gennargentu bergsreservat mitt på Sardinien. Här är landskapet täckt av olivplantage, mandelträplantage och vinmarker, var de robusta Cannonau och Nepente rödvinen produceras. Byns 7.000 invånare lever av framförallt lantbruk och fåravel, och djuren används för produktion till både kött likväl som god pecorino ost.

I området hittar du flera Nuraghe, megalitiska ruiner från den antika civilisationen på Sardinien. I Dorgali kommun hittar du - efter ett par timmars promenad i bergen - Tiscali Nuraghe, som hittades i slutet av 1800-talet. Denna antika by härstammar från perioden mellan det 6- och 4 århundadet f. Kr och är än i dag i gott skick, trots de många gånger det ödelagts sedan det hittades. En annan möjlighet att se en fin Nuraghe är att köra till Abbasanta, det tar cirka en timme.

Den vackra naturen omkring staden bjuder på föera utflyktsmöjligheter på Corrasi-berget, var du kan stöta på både örnar och vildsvin, och när du når Pardu högslätten, ligger hela Supramonte-landskapet framför dina ögon. Man ska heller inte glömma de täta förbindelserna till den östliga sidan av ön, härifrån tar du dig lätt till Cala Gonones fina strand med de fina klipporna, som präglar hela kusten.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Populärt på Sardinien

search map