Resor till Olbia

Upplev Sardiniens förträffligheter när du reser till Olbia med In-Italia (foto: Wikimedia Commons, Gianni Careddu)
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Mer information till din resa till Olbia

Olbia ligger på den nordöstra delen av semesterön Sardinien i den västra delen av Medelhavet. Med sina cirka 60.000 invånare, är det den fjärde största staden på Sardinien och det ekonomiska, turistmässiga och kulturella centrumet på den nordöstra delen av ön. Staden utgör också en populär förbindelseplats mellan det italienska fastlandet och Sardinien med flygplatsen Olbia-Costa Smeralda och passagerarhamnen Olbia-Isola Bianca, som varje år mottager tusentals semestergäster.

Olbia blev - enligt arkeologiska fynd - ursprungligen grundad av fenicierna, men namnet skylls på grekernas kolonisering av staden på 800-talet f.Kr. På grund av dess läge nära fastlandet, och dess hamn, har den varit ett attraktivt parti i Medelhavet för många antika kulturer, vilket alla de olika ruinerna i området vittnar om - från Nuragher-kulturen till det romerska imperiet. Under medeltiden var staden huvdstad i Giudicato av Gallura, som var en av de fyra oberoende staterna på medeltidens Sardinien.

Bland stadens sevärdheter finns basilikan Basilica di San Simpatico, som byggdes i slutet av 1000-talet på en liten backe, som ursprungligen användes av fenicierna som begravningsplats. Kyrkans absid, väggar och de flesta av de intre seglen färdigställdes på 1000-talet, medan sidoväggarna byggdes på början av 1200-talet. Fasaden avslutades först i mitten av detta århundrade. 

Bland andra av stadens sevärdheter kan nämnas St. Paul Apostel-kyrkan och det arkeologiska museet.

Staden ligger dessutom nära en av de mest exklusiva semesterdestinationerna på Sardinien, Costa Smeralda, som är en tjugo kilometer lång kuststräcka med vita sandstränder, golfbanor, klubbar för det internationella jet-settet och exklusiva hotell. Kuststräckan har fått sitt namn på grund av vattnets vackra, smaragdaktiga färg, som bjuder in till en riktig badsemester. 

>>> Få mer information om en semester till Olbia här

 
search map