Olbia, Sardinien Olbia Flygplats

Olbia Costa Smeralda flygplats på Sardinien
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Olbia flygplats på Sardinien

Olbia flygplats (flygplatskod: OLB) kallas också Costa Smeralda flygplats då den ligger nära Sardiniens nordöstra kust, och du här hittar många av de vackras stränder som Sardinien är känd för. Flygplanen nyttjas primärt av säsongsflygningar och av semesterfirare som kommer för att njuta av det goda livet med Sardiniens härliga stränder och kulinariska upplevelser. 

Flygbolag och flygrutter

Det primära flygbolaget på Olbia är det italienska Meridiana, men under högsäsongen flyger också en rad små och stora internationella bolag till flygplatsen, däribland lågprisbolag som Norwegian, Vueling och easyJet.

Det stora urvalet flygbolag, särskillt på sommaren, betyder att det trots flygplatsens lilla storlek finns goda möjligheter att flyg härtill från Sverige och Danmar, eventuellt med en mellanlanding. 

Lokal transport

Flygplatsen har en bussförbindelse till Olbia stad, som ligger endast 4 km bort, liksom det under högsäsongen finns förbindelse vidare till många av öns andra städer och populära resmål som Cagliari, Nuoro och Santa Teresa di Gallura. Bussarna stannar endast 50 meter från ankomsthallens utgång. Taxi finns också - direkt utanför ankomsthallen.

Biluthyrning

I ankomsthallen har många biluthyrningsbolag sina bås. Du hittar både kända, internationella spelar som Avis, Hertz och Europcar, men också åtskilliga lokala sällskap. Vill du jämföra priser och vara säker på att det finns en bil i din önskade storlek, är det en bra idé att beställa bilen redan hemifrån.

>>> Läs mer om biluthyrning på Olbia flygplats här.

Faciliteter på flygplatsen

Om du behöver en uppfriskning finns det ett litet, men bra, urval av barer och restauranger på Olbia flygplats. På första våningen hittar du till exempel en a la carte restaurang, där du kan njuta av en måltid med utsikt över landningsbanan. Du kan också fördriva vänetiden i åtskilliga butiker. Det finns också banker och bankomater på flygplatsen.

Flygavgångar och -ankomster

På flygplatsens officiella hemsida kan du se aktuell information om samtliga avgångar och ankomstar.

  • Ankomster hittar du här
  • Avgångar hittar du här

Adress och kontakt

Geasar SpA 
Aeroporto Olbia Costa Smeralda 
07026 Olbia (SS) Sardinien 
Italien

Telefonnummer: 0039 (0) 789 563 400 
E-mail: info@geasar.it

Flygplanskod: OLB

Se flygplatsens läge på en karta

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
search map