Semesterbostäder & hotell i Olbia

Fyren vid inseglingen till Olbia
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Olbia kan i sig själv inte betraktas som en stor turistmagnet, men har däremot ett rikt handelsliv och är porten till Costa Smeraldas förtrollande stränder, samt en viktig knutpunkt för trafiken. Härifrån är det enkelt att komma vidare med flyg, färja, tåg eller längs de sardiska motorvägarna.

Det går fast rutter med bilfärjor till Genova, Livorno och Civitavecchia norr om Rom - och så finsn det en internationell flygplats, Aeroporto Olbia Costa Smeralda Geasar (OLB). Det går också tåg till bland annat Golfo Aranci och Cagliari på södra Sardinien.

Själva Olbia som stad består av en befolkning på ca. 60.000 invånare, och har både ett rikt handelsliv, flera restauranger och några historiska monument, som t.ex. det arkeologiska museet och basilikan San Simplicio från 1100-talet, men staden är i sig ingen utpräglad semesterort, inte heller ett utflyktsmål bland turister.

Karta över Olbia

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Hotell eller semesterlägenhet i Olbia

Hos In-Italia har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sardinien.

Även om Olbia endast förbipasseras av de flesta resenärerna på vägen till en semesterbostad vid Costa Smeraldas flotta stränder, finns det också goda möjligheter att bo på ett hotell eller i en semesterlägenhet i staden. De moderna industrikvarteren och flygplatsområdet i utkanten är inte så charmiga, men i gengäld är den lilla gamla stadskärnan det. Här finns massor av modebutiker och små torg som är omringade av caféer. En semesterbostad är dessutom ofta billigare än de du kan hitta i de populära semesterorterna vid kusten i norr och söder.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Vill du testa en annan form av semester, kan vi också rekommendera dig en semester på en agriturismo på Sardinien. Det är en chans att uppleva både öns traditionella lantbruk, naturen och små, autentiska lokalsamfund. 

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal tranport

Ska du spendera semestern i Olbia, ligger Olbia flygplats naturligtvis närmast. Utöver det italienska bolaget Meridiana, betjänas denna flygplats dagligen av en lång rad stora och små internationella flygbolag, med säsongsflygningar, bland annat easyJet, Norwegian och Vueling.

I sökmotorn här på In-Italia, kan du enkelt söka efter priser och beställa flygresor till samtliga flygplatser på Sardinien. Väljer du att beställa flyg och semesterbostad som ett samlat paket hos In-Italia, täcks du av paketreselagen och Resegarantifonden - vilka ger en extra trygghet.

Utöver flyg och inkvartering, har du också möjlighet att beställa en hyrbil till semestern genom oss. Det finns ganske bra transportmöjligheter till och från Olbia, men det är ändå värt att överväga en hyrbil, om du önskar att utforska områdets sevärdheter och enkelt kunna besöka de bästa stränderna, utan att vara beroende av tidtabeller.

Mer information om resor till Sardinien

In-Italia arrangerar också paketresor till Sardinien, där du kan beställa flyg, inkvartering och eventuell hyrbil i ett samlat paket. 

Mer information om resor till Sardinien hittar du här

Restauranger och inköp

Restaurangerna ligger tätt på Corso Umberto, och priserna är förnuftiga på de flesta ställen. Här på huvudgatan är menyerna dock ofta anpassade efter turister. Söker du dig ner på sidogatorna, har du större möjlighet att hitta små, mer autentiska trattorior, som också serverar lokala specialiteter.

Läs mer om Olbia

Utflykter och sevärdheter

I staden är det arkeologiska museet - Museo Archeologico di Olbia - samt basilikan San Simplicio från 1000-talet, värda att avsätta tid att besöka. På museet berättas historien om den grekiska etableringen av staden, och de senare kamperna mellan kartaginers och romare. Många av de utställda föremålen härstammar från 2000 år gamla skeppsvrak. 

Utanför staden rymmer området runt Arzachena, ca 25 km mot nordväst, också en del intressanta sevärdheter, däribland exemplar av öns berömda Nuraghi-torn.

Det är dock ingen tvekan om, att de flesta semesterfirare kommer till denna del av Sardinien för att besöka stränderna längs Costa Smeralda, som är några av Italiens (och Europas?) vackraste.

Lokala länkar

Stadens egen hemsidan hittar du här

Dölj texten
 
 
search map