Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Området Ogliastra är känt för dess vackra hav, sina klippiga kuster som ibland brytas av med vackra stränder. Men detta är inte allt här kan man även beundra den vackra utsikten ifrån dess berg framför allt från Gennargentu parken.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Mitt i Ogliastra finner man den graciösa lilla staden Lanusei som tillsammans med Tortolì är huvudorterna i området. Lanusei ligger på ca 600 meters höjd och tack vare den höga höjden så är temperaturen här på somrarna mycket behaglig. Härifrån tar man sig enkelt runt till andra städer i närheten, på få minuters bilkörsel kommer man till Gennargentu bergen vars landskap är präglat av sjöar, floder och vackra grottor. Man kan göra utflykter till dessa områden med det gröna tåget Il trenino Verde.

Läs mer om Ogliastra

Tortolì som med sin hamn Arbatax är den största orten i Ogliastra har en vacker kust med långa och fina stränder som då och då bryts av med de karaktäristiska rödaktiga klipporna som när de letar sig ut i havet ger en vacker tonalitet. Tortolì är en livlig och modern stad som med sitt historiska centrum står i kontrast till de nybyggda områdena. De vackra stränderna, t.ex. stranden Lido di Orrì ca 2 km söder ut, tillsammans med hamnen och flygplatsen i Arbatax gör Tortolì till en mycket populär och uppskattad ort.

Jerzu ligger som på en terrass ut mot landskapet nedanför och är perfekt beläget mellan hav och berg. Staden ligger på 422 m.ö.h och härifrån har man verkligen en underbar utsikt över det suggestiva landskapet som Ogliastra är känt för. Staden nämns för första gången i dokument från 1130-talet man vet inte vem som grundade den och inte heller varifrån dess namn kommer. Här finner man dock många lämningar av romarna, nuraghi städer och de berömda Domus de janas. Man lever främst på jordbruk och här produceras det kända vinet Cannonau, ett fylligt vin som passar bäst till kött och vilt.

I Jerzu hålls varje år den första söndagen i augusti en vin fest var man kan provsmaka traditionella produkter från området såsom brödet Pane Coccoi och goda ostar som man kan avnjuta tillsammans med vinet Cannonau.

Dölj texten
 
 
search map