Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Castelsardo blickar ut över kusten och över ön Korsika och staden var framgångsrik ända fram till början av 1800- talet, tills pesten kom och ännu ett bakslag för byn var att många började emigrera från ön. Tack vare turismen har staden klarat sig mycket bra, så även på fiske samt hantverkskonst, där det mest kända hantverket är deras traditionella flätade korgar i olika kulörta färger, något du säkert kommer att lägga märke till då många kvinnor sitter och arbetar med just detta utanför sina hus.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Ät gott på en av de lokala trattoriorna

Staden har, trots sin ringa storlek, flera trevliga restauranger och trattorior som främst serverar smakrika och vällagade fisk- och skaldjursrätter. Här finns matställen i olika prisklasser så det är bara att välja ut din personliga favorit. Känner du för mer rustik mat kan du bege dig ut på landet till en sk agriturismo, där man till största del serverar egenproducerade råvaror. Efter maten kan du strosa runt bland trånga gränder med en god glass i handen eller slå dig ner på en av uteserveringarna.

Läs mer om Castelsardo

Staden tillhör ”I Borghi più belli d´Italia”

Castelsardo tillhör faktiskt en av Italiens vackraste småstäder, ”I Borghi più belli d´Italia”, en utmärkelse som går till små städer och byar runt om i Italien som har ett artistiskt och historiskt värde. Och staden är trevlig och karakteristisk med sina smala gator och färgglada hus. Här finns en välbehållen katedral från 1500-talet, då Castelsardo var under aragoniskt styre och den aragoniska stilen ser du tydligt i kyrktornets arkitektur. Förutom att besöka Borgen dei Doria så kan den sten som naturen format som en elefant även vara värt ett besök.

Kristallklart badvatten

När det kommer till sol och bad kan du välja mellan klapperstenstrand och sandstrand. Du är omgiven av ett vackert kristallklart vatten som lockar inbjudande till sköna dopp och känner du för att hyra en båt och ge dig ut på äventyr kan du ta dig ner till den lilla hamnen, som ligger i utkanten av staden.
Från Castelsardo kan du besöka flera av öns omtyckta platser som Isola Rossa, Santa Teresa in Gallura, Sassari, Alghero, Stintino och stranden La Pelosa, bara för att nämna något.

Dölj texten
 
 
search map