Sardinien Carnevale di Mamoiada

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

I paraden ingår tolv stycken Mamuthones som representerar årets tolv månader. Deras dräkter som ska föreställa djur, består av lurviga svarta kappor av fårskinn , koklockor på ryggen och över ansiktet bär de svarta trämasker.

Djurens herdar som kallas för Issohadores, är klädda i vita byxor, röda jackor, svarta stövlar och vita masker. Deras uppgift är att föra Mamuthonerna framåt med sina lasson.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

En viktig del under spektaklet är en speciell dans, som kallas för La danza dei Mamuthones. Dansen är mycket bestämd och kraftfull och har som huvudsakligt syfte att driva bort onda andar, men är också en symbol för religion och samhörighet.
Omringade av Issohadorerna dansar Mamuthonerna på två rader. De rör sig tillsammans i en rytmisk och långsam dans genom staden. Mitt i dansen kan plötsligt någon i publiken fångas in av ett lasso och måste då dricka en klunk vin för att bli frigiven igen.

Paraden är väldigt spännande att beskåda. Dansen är häftig, stämningen mystisk och gemenskapen är stor. Helt klart värt ett besök.

 
search map