Resor till Cagliari

Förtrollande resor till Cagliari på Sardinien - hem för något av Europas bästa badvatten (foto: Flickr, cristianocani)
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Boka paketresor till Cagliari och Sardinien med flyg och hotell

Välkommen till vackra, inspirerande och intressanta Cagliari - Sardiniens huvudstad som ger dig lite av Italien, lite av Katalonien, lite av Frankrike och en hel del av sig själv. Här, långt ute i Medelhavet, är man van vid att göra sakerna på egen hand, och det märks tydligt. När du reser till Cagliari med In-Italia kan du kombinera flygbiljett, semesterbostad och hyrbil i en och samma biljett, som är säkrad av resegaranti. På det sättet får du den optimala kombinationen av nätets bästa priser - och den optimala säkerheten för din resa.

Populärt runt omkring Cagliari

Karta över Cagliari och Sardinien

Res till Cagliari och använd staden som utgångspunkt för utflykter till hela den södra delen av Sardinien, med dramatiska landskap, gyllene stränder och frodiga dalar. Eller upplev alla kulturer som är sammansmälta i den lilla storstaden Cagliari. Använd kartan för att klicka dig vidare till sevärdheter, utflykter, hotell, semesterlägenheter och villor som kan vara intressanta för din semester på Sardinien.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Med flyg till Cagliari från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn

När du gör en sökning efter flygbiljetter till Cagliari hos In-Italia, gör vi en stor del av arbetet för dig. Du kan söka på avgångar från de största flygplatserna i Sverige och Danmark, och som de enda på nätet söker vi bland alla reguljärflyg, inklusive lågprisbolagen. Det ger dig ett utbud av resor till Cagliari, som inte kan matchas på andra platser.

Du landar på Cagliaris flygplats, Elmas Aeroporto, varifrån det endast är några få kilometer in till centrum av staden. Turen kan tas med tåg (5 minuter) eller buss, men de flesta väljer att hyra en bil på flygplatsen, så att man har fria händer att upptäcka den sardiska geografin.

Hyr en bil och inkludera den i paketresan

Hos In-Italia kan du enkelt hyra en bil och inkludera den i paketresan samtidigt som du bokar hotell och flyg. Fördelen med att hyra en bilen som en del av resan, är att den omfattas av resegarantin. Du får därmed både de lägsta riserna (vi söker bland samtliga biluthyrningsbolag i Cagliari) och den ultimata säkerheten i din samlade resa.

Mer information till din resa till Cagliari

Cagliari är Sardiniens huvudstad, och också huvudstad för den självständiga regionen med samma namn. Staden ligger vid bukten Golfo degli Angeli på den södra delen av Sardinien och har cirka 160.000 invånare, vilket gör den till den största staden på ön. Med en av de största hamnarna i Medelhavet är den samtidigt Sardiniens ekonomiska och industriella kraftcenter, och ligger i nivå med några av de norditalienska städerna på fastlandet, var angår inkomstnivå.

Cagliare har en rik och färgrik historia, som bland annat inkluderar enastående romerska fynd; ett rikt kulturliv med historia, teater och utomhuskonserter på sommaren; en fantastisk gastronomi med massor av läckra fiskrätter och många trevliga restauranger; en härlig blandning av gamla, smala gator och nyare gator med butiker och shoppingmöjligheter; och sist, men inte minst, har du lätt tillgång från staden till några av Sardinien vackraste stränder, såsom Poetto-stranden, som sägs vara en av de vackraste stränderna på Sardinien, samt stränderna Villasimius, Costa Rei, Santa Margheria di Pula och Chia.

Bland stadens största sevärdheter finns Den Romerska Amfiteatern, som är byggd under det andra århundradet f.Kr., och som irsrungligen var en skådeplats för kamper mellan djur och män, och mellan professionella gladiatorer, som rekryterades från ön och fastlandet. Amfiteatern kunder rymma upp till 10.000 åskådare, vilket utgjorde en tredjedel av dåtidens romerska Cagliari (kallat "Caralis"). Idag nyttjas den dock till mer fredliga event, såsom konserter och teaterföreställningar om sommaren.

En annan av stadens stora sevärdheter är den feniciska nekropolisen, kallad Tuvixeddu, som är en av de största nekropoler i Medelhavet. gravstället, som skapades mellan det sjätte och tredje århundradet f.Kr. består av två till elva meter djupa hålor, som är utgrävda ur kalksten i en backe i staden. Flera av gravarna är dekorerade, bland annat med tekningar av palmer och masker.

Du bör heller inte missa domkyrkan "Chiesa di Santa Maria Assunta", den romerska villan "Villa di Tigella", eller den vackra basilikan "Basilica di San Saturino", när du är på en resa till Cagliari.

>>> Få mer information om en semester till Cagliari här

 
search map