Semesterbostäder & hotell i Cagliari

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Sardiniens huvudstad och samtidigt öns största stad bjuder på såväl historiska sevärdheter som en mycket modern stadsatmosfär.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Cagliari blev grundat omkring 500 år f. Kr. av Fenicierna som kom seglande och intog ön. Av Fenicierna kan man i dag finna lämningar som nekropolen Tuvixeddu. Senare blev Sardinien även invaderat av romarna, spanjorerna och andra folkslag som alla satt sin prägel på staden.

I den gamla stadsdelen, Castello, kan man se många spår från de olika invasionerna. t.ex. Domkyrkan som är byggd i Pisansk-Romersk stil (sedan utbyggd i barockstil) samt tornen San Pancrazio och Elefantens torn varifrån man har en fin utsikt över hela staden. En av de mest välbevarade sevärdheterna efter romarna är den Romerska Amfiteatern som om sommaren används vid koncerter och teaterföreställningar. Inte långt från Amfiteatern kan man finna den Romerska villa var poeten Tigellio bodde.
Området vid hamnen, Marina, är populära mötesplatser på grund av de många restauranger, caféer och barer.

Läs mer om Cagliari

Cagliari fungerar som ingångsport till Sardinien med sin flygplats och stora hamn där flera färjor från fastlandet lägger till. Man kan även använda staden som bas för att kombinera stortstadspuls med badsemester. Nära centrum finner man exempelvis Poetto stranden som klassas som en av de vackraste på hela Sardinien och som lockar såväl turister som den lokala befolkningen. I det absoluta närområdet finner man andra mycket fina och berömda stränder som Villasimius, Costa Rei (öster om staden) och mot väster Santa Margherita di Pula och Chia.

Sevärdigheter:
- Castello som är den historiska stadsdelen av Cagliari som ligger upphöjt på en kulle och som blev stadens centrum under tiden då Cagliari var under Pisanskt styre. Området blev inhägnat av en mur som man byggde för att försvara staden mot attacker.
- Villa di Tigellio tror man var två tre olika byggnader som idag dock nämns som en under samma namn. Villan är typisk för hur man byggde villor under Romartiden med mosaik golv och termiska bad.
- Amfiteatern som anses vara den viktigaste arkeologiska lämningen på Sardinien, amfiteatern är utgrävd ur en klippa i berget Buon Cammino och kan hysa upp till 20,000 åskådare.
- Cittadella dei Musei är en samlig med olika museum i den gamla stadsdelen Castello var man kan finna bl.a. Arkeologiska museet och Konstmuseum.
- Domkyrkan ”Chiesa di Santa Maria Assunta”

Dölj texten
 
 
search map