Hotell i Bitti på Sardinien

Hotel Su Lithu

Superiorrum Superiorrum
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Sardiniens otroligt vackra kust kan vara svår att lämna, men du behöver inte ha dåligt samvete om du gör så för om du vill uppleva öns befolkning och deras äkta gästfrihet är det nästan ett måste att köra upp i bergen och lägga sig i närheten av Nuoro. En plats som inte bara är härligt vacker utan även spännande. Vackra små vikar och ljusa sandstränder står i fin kontrast till bergen och det dramatiskta inlandet, och du kan upptäcka spännande havsgrottor och genuina byar.

Njut av panoramavy över den lilla staden

Hotel Su Lithu ligger med ett vackert läge, uppe på en höjd över byn Bitti vars trevliga takåsar ligger nedanför hotellets balkonger. Här kan du njuta av utsikten över dalen och dess gröna kullar. Från hotellet kan du dessutom enkelt och snabbt gå ner till byn där du kan roa dig på det lokala caféet medans lokalbefolkningen spelar kort eller diskuterar politik och fotboll. Och vad kan vara bättre än att befinna sig mitt i "händelsernas centrum" när det kommer till att lära känna en äkta italienare.

Läs mer om Hotel Su Lithu

Här uppskattas stillhet och lugnt tempo

Det är inte bara av den vackra utsikten du kan njuta av här på Hotel Su Lithu utan även härliga soltimmar och sköna dopp. Hotellet har nämligen en fin utomhuspool med terrass och solstolar. Från poolen till baren är det få steg, vilket kan vara praktiskt när törsten sätter in, och det finns goda möjligheter att sippa på det goda både i solen eller i skuggan, om detta föredras. Hotellet har också flera terrasser och ett hörn där du kan dra dig tillbaka och njuta av naturen i lugn och ro.

Hotellets publik består huvudsakligen av vuxna på jakt efter ett autentiskt Sardinien, men du bör vara medveten om att arrangemang kan förekomma i restaurangen och i de två bankettsalarna som ligger under restaurangen. Vi vill dock poängtera att detta är ett lugnt hotell där man inte stojar och stimmar långt in på natten.

Njut av antika recept och närproducerat

Väljer du en vistelse här bör du inte förvänta dig att finna klassisk lasagne eller wienerschnitzel till middag, som tur är kanske vi ska tillägga. Hotellets restaurang, och framför allt familjen Giovanetti, har nämligen en stolthet i att finna antika recept och noga utvalda ingredienser gärna lokalproducerade. Allt från bröd och pasta till lokala pålägg utstrålar både historia och kvalitetsmedvetande.

Vinlistan är till skillnad från många andra sardiska städer stor nog så att du kan prova på öns olika viner. Mot förfrågan och till mindre sällskap är det även möjligt att anordna matlagningskurser och vinprovningar i den mysiga loungen där du har en öppen spis. Om du väljer ett boende med halvpension kan du njuta av antipasti, förrätt, huvudrätt och dessert. Både innan som efter maten kan du beställa in goda drycker ute på verandan.

Värdpar som ser till att du har det bra

Hotellet ägs och drivs av Dario och Susanna. Dario, som är född på Sardinien är otroligt stolt över öns kultur och hantverk, vilket vi lätt kan förstå. Han tar hand om gästerna i receptionen och om hotellets underhåll, rent generellt. Han träffade Susanna som kommer från Spanien, när de båda bodde i London. Hon är sommelier (vinkännare) och förvaltar hotellets utmärkta restaurang. Ett trevligt och behagligt par som verkligen älskar sitt hotell och det hörn av världen som de lever i. Det säger kanske sig själv att de båda talar väl engelska och vi är övetygade om att du kommer att känna dig väl omhändertagen när du är här.

Du bor i trevliga rum

De trevliga rummen vänder antingen ut mot dalen och byn eller in mot bergen/trädgården/innergården. Onskar du ett rum mot byn/dalen kan du vakna till det vackra ljuset vid soluppgången - men om du föredrar att sova länge är det en bra idé att välja ett rum mot berget.

Alla rum är bekvämt inredda och förutom de 16 rummen finns här två superior-rum vars inredning är mer raffinerad. Dock får du inte en större balkong, utan endast badkar (jacuzzi) med dusch i stället för en vanlig dusch. Alla rum är utrustade med aircondition, minibar, wi-fi, förvaringsbox, Sat-TV och privat badrum/toalett.

Värt att veta

Hotellet har flera terrasser och sköna hörn där du kan dra dig tillbaka och njuta av lugnet och utsikten till landskapet. Här får du verkligen det oupptäckta och pittoreska Sardinien. Var dock uppmärksam på att det kan förekomma arrangemang i restaurangen och i de sällskapslokaler som ligger under restaurangen. Det handlar inte om festligheter till långt ut på natten som stör nattsömnen men kan va bra att veta.

Restaurant will not open during 2020

Läs om rummen på Hotel Su Lithu

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map