Semesterbostäder & hotell på Asinara Ö

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Utanför Sardiniens nordvästliga hörn ligger ön Asinara. Namnet Asinara kommer från det italienska ordet ”asino”, som betyder åsna. På ön finns det helt unika vita åsnor som är av en albino-ras. Ön är i dag obebodd.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Fram till 1885 bodde här både fiskare och herdar. År 1885 beslutade den italienska staten att det skulle byggas ett fängelse på ön för farliga fångar och öns befolkning belv tvungen att flytta till Stintino, en liten by på Sardinien i närheten av Asinara. All tillgång till ön blev därefter förbjuden. Av mer kända fångar på ön från den senarte tiden kan vi nämna medlemmar ur de Röda Brigaderna och flera maffialedare b.la. Toto Riina.

Läs mer om Asinara Ö

Ön var ett fängelse fram till 1997 och 1998 blev ön en naturpark och havsområdet runt om blev fredat. År 2000 fick man för första gången efter 115 år offentlig tillgång till ön. Man kan segla till Asinara från Porto Torres och Stintino samt om sommaren även från Castelsardo.

Om man bor på västkusten kan vi varmt rekommendera en utflykt till Asinara. Att ön har varit fullständigt isolerad tills för nyligen gör att den verkar orörd. Stränderna är vackra och natursköna och man märker tydligt att ön är helt opåverkad av den omkringliggande världen.

Dölj texten
 
 
search map