Semesterbostäder & hotell i Arborea

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden är inte så gammal som många av landets övriga utan grundades under den fascistiska perioden och invigdes av Mussolini själv år 1928 som då gav staden namnet Mussolinia, och det var först år 1944 staden fick namnet Arborea. Stadens invånare kommer lustigt nog ursprungligen från Veneto och Friuli, nästan längst upp i norra Italien, och dialekterna hänger fortfarande kvar. Gatorna är i rutmönster med mycket träd och grönt samt tvåvåningshus i Art Nouveau och Neo-Gothic stil.

Arborea är som sagt inte så stor men har det mest basala du behöver inför din semester. Här finns ett par kyrkor, rådhus, en del fina villor, palats och hus där arkitekten tänkt utanför boxen. De publika byggnaderna som skola och rådhus har man samlat vid Piazza Maria Ausiliatrice där du även har kyrkan i tyrolisk stil. För dig som är intresserad av arkeologi kan du besöka The Town Hall där det hålls utställningar bl. a objekt från romerska begravningsplatsen i S'Ungroni.

Under festligheter som La Sagra della Polenta, som hålls i slutet av oktober, och Sagra della Fragola, som hålls sista söndagen i april eller den första i maj, blir det liv och rörelse i den annars lite slumrande staden, och givetvis under sommarhalvåret kan du se mer folk på gatorna och kanske en och annan tursit som är där för att göra sina dagliga inköp.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 
search map