Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Ganska nära Sardiniens nordvästra spets, ligger denna pärla till stad, med en natulig hamn och skyddad från det värsta Medelhavet kan erbjuda vädermässigt. När du reser till Alghero, har du nära tll några av Europas bästa stränder, här hittar du dem faktiskt mitt i stan.

De mest populära resorterna i Alghero

Paketresor till Alghero - med rejsegaranti

Använd In-Italias sökmotor för att hitta din kommande resa till Alghero och norra Sardinien. Vi söker bland alla reguljärflyg, också lågprisflygen, så att du kan sätta ihop din resa efter behov och det antal dagar som passar dig. Det ger dig den mest flexibila resan, som också är täcks av resegaranti om du bokar flyg, boende och eventuellt en hyrbil samtidigt som ett samlat paket.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Flyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn

Vi erbjuder flygavgångar från alla de större flygplatserna i Sverige och Danmark, för att ge dig det optimala utbudet av avgångar till Algherio, antingen som direktflyg eller med en mellanlandning (oftst via Amsterdam, Frankfurt, Rom eller Milano).

Flygplatsen vid Alghero ligger cirka 10 km från stadskärnan, men det är också möjligt att flyga till t.ex. Olbia (ca. 2 timmars bilfärd primärt på landsväg), och sedan hem igen från Alghero - eller vice versa. Sardiniens tredje stora flygplats vid huvudstaden Cagliari, ligger cirka 2,5 timmars bilfärd (på motorväg) från Alghero.

Bilhyra i Alghero

Det sardiska landskapet är dramatiskt, spännande, vackert och närmast oöverkomligt. Vi rekommenderar därför alltid våra resenärer att hyra en bil till resan till Sardinien, för att kunna inta backarna, bergen och kusten i sitt eget tempo. Området norr om Alghero är relativt platt, medan du i söder och öster hittar berg med serpentinvägar. Här tar det lång tid att komma fram, inte minst för att man tvingas stanna och fotografera med jämna mellanrum.

Mer information till din resa till Alghero

Alghero ligger vid Medelhavet i Sassari-provinsen på den nordvästra delen av semesterön Sardinien. Staden var cirka 44.000 invånare, vilket för den till den sjätte största staden på Sardinien. Trots dess läge, avskilt från ffastlandet, är den en av de mest besökta städerna i hela Italien, inklusive städerna på det italienska fastlandet.

Alghero kallas ofta för "Italiens lilla Barcelona" på grund av stadens läge ute i Medelhavet, dess charmiga, historiska centrum, och dess katalanska prägel; sistnämnda beror på att ön var befäst av katalanska kolonister under Aragoniens Krona på medeltiden (staden blev koloniserad år 1372). Det katalanska arvet har bland annat medför, att katalanska var det enda officiella språl i Alghero fram till 1800-talet, då det först avlöstes av riksspanska, och därefter av italienska. Idag är katalanska det officiella språket i Alghero tillsammans med italienska. Den speciella, italienska utgåvan, av katalanska som talas i Alghero, kallas "alguerès" och talas av cirka 22,5% av stadens befolkning, medan cirka 90% av stadens invånare har en viss förståelse för den katalanska dialekten. 

Alghero bjuder på en unik möjlighet att kombinera en bad- och solsemester med en kulturell stadssemester. Det historiska centrumet har många trevliga medeltida gator, ett rikt handelsliv och många bra restauranger och caféer. Och om du lägger din promenad från centrumet till havet, har du möjliget att gå på Algheros ursprungliga stadsmur, vilken härstammar från medeltiden. Utsikten från muren ut över vattnet och mot berget Capo Caccia är fantastisk, inte minst i solnedgången. Staden har också många intressanta historiska byggnader och monument, t.ex. kyrkan San Francesco med campanile, kloster och klostergård, samt domkyrkan Santa Maria med sitt vackra gotiska klocktorn.

När du tröttnat på stadslivet, kan du besökta en av alla de fantastiska stränderna som ligger precis vid, eller nära inpå, staden. En av de mest kända är Maria Pia-stranden, som antingen kan nås på en lång promenad eller, om du vill ta det lugnare, med en lokal buss. Andra stränder värda att rekommendera är Le Bombarde, sm ligger längre bort från staden (10 km), men som också bjuder på fin vit sand och en pinjeskog; Mugoni (15 km) med dess kristallklara vatten; och Stintino, som ligger 40 km från staden, men i gengäld tillhör de vackraste stränderna i Italien. 

>>> Få mer information om en semester i Alghero här

 
search map