Hotell i Alghero på Sardinien

Hotel El Faro

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Hotel El Faro ligger på en klippa i den sköna bukten Porto Conto. Här mellan det vackra Capo Caccia och Capo Giglio placerade arkitekten Simon Mossa detta fyra stjärniga hotell på 50-talet.

Med havet som granne

Arkitektens idé var att hotellet skulle symbolisera ett av de stora oceangående skepp med stora balkonger placerat på klipporna. Under årens gång har många internationella berömdheter som te.x. Liz Taylor, James Brown, Antony Queen, m.fl. tillbringat sin semester här. Under 2003 blev hotellet helrenoverat och nyinrett i en elegant men mycket sober stil.

Läs mer om Hotel El Faro

Välkommen till paradiset

När man kommer till hotellets parkeringsplats får man inte känslan direkt av vilket fantastiskt hotell och vilken utsikt som väntar på en för det hela verkar inte speciellt välskött. Men så snart man träder in på hotellets område och vidare in i hallen är stämningen något helt annat.

Spännande pool och utsikt till havet och Capo Caccia

Den imponerade utsikten över Capo Caccia kräver sin uppmärksamhet och det är inte någon utsikt man får nog av. Från receptionen och hallen kommer man ut till den stora terrassen och sedan vidare ner till den fina cirkelformade poolen med vattenmassage. En trappa leder gästen ner för klippan till en platform med solstolar och parasoller samt ännu en pool. Båda fyllda med havsvatten. På hotellet finner man dessutom bastu och turkiskt bad.

Stämningsfull och stilren restaurang

Inne på hotellet finns det en restaurang med 240 sittplatser där det serveras läckerheter från havet samt mer traditionella rätter från Italien medan man njuter av utsikten mot det omtalade Capo Caccia. Restaurangen är också öppen för externa gäster och det är inte ovanligt att det arrangeras bröllopsfester, framförallt om lördagar vilket är en spännande möjlighet att komma nära och se en italiensk familjetradition. Hotellet har också fyra kongress-salar med totalt 220 platser.

Paradis för bad och dyk entusiaster

Bukten vid hotellet är stängd för vanlig trafik med småbåtar. Endast hotellets egen båt har tillstånd att segla in. Är man intresserad av dykning så finns det möjlighet att dyka in i de spännande grottorna. Andra badfantaster kan "nöja sig" med att snorkla längs med klipporna eller en simtur i de storslagna omgivningarna.

Välutrustade rum till både par och familjer

På hotellet finns det totalt 92 rum som alla är utrustade med de komfort man kan förvänta sig av ett 5 stjärnigt hotell: de flesta rum har balkong eller terrass, aircondition, internetuppkoppling, förvaringsbox, Sat-TV, minibar, telefon och badrum med toalett och dusch samt hårtork.

Läs om rummen på Hotel El Faro

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map