Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Spännande Alghero som ligger på Sardiniens nordvästliga kust är en av öns vackraste och mest sevärda städer. Från början var staden under katalanskt styre och än idag pratar befolkningen en katalansk dialekt (algheres) och kulturen i staden präglas av det iberiska inflytandet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Strosa runt i ett stämningsfullt centrum

Går du en runda i Algheros centrum på de trevliga medeltida gatorna kommer du bl.a. förbi kyrkan San Francesco med sin campanile, ett kloster och en liten klosterträdgård samt domkyrkan Santa Maria med sitt vackra gotiska klocktorn. Stadens gamla stadsdel har ett mycket rikt handelsliv som är koncentrerat kring gatan, Via Carlo Alberto. Här bubblar det av liv och atmosfär med människor i ständig rörelse och glada gatumusikanter som underhåller. Om sommaren har de flesta butiker öppet helt till midnatt, vilket är mysigt då du i lugn takt kan strosa runt för att smälta maten eller avrunda den med en god glass eller aperetif. Runt om stadens centrum, längs vattnet, kan du gå på Algheros ursprungliga borgmur från medeltiden. Utsikten över vattnet mot väst till berget Capo Caccia är fantastisk, och inte minst i solnedgångarna.

Läs mer om Alghero

Frossa i det sardiska köket, mare e terra

Sardinien är känt för sina duktiga kockar och goda, varierande delikatesser, både från hav (mare) och land (terra). Och vad som gör det hela extra spännande är att det sardiska köket har influenser från olika kulturer, så prova gärna på olika uteserveringar och restauranger, även de som ligger lite inåt landet och få nya smakupplevelser. Du behöver dock inte ta dig så långt för att äta bra för i Alghero och dess omnejd finns det ett bra urval av olika matställen.

Rena paradiset för sol- och badälskare

Många liknar Sardinien med Karibien och detta beror dels på det kristallklara vattnet och dels på de många fina sandstränder som finns runt om ön. Norr om Alghero centrum finns det också en härlig sandstrand som passar inte bara barnfamiljer utan även dig som har ett intresse för dykning och snorkling. Har du lust att göra en utflykt kan du alltid ta dig norrut till Stintino och La Pelosa, där man spelade in den första James Bond filmen, Älskade Spion. Många väljer att återvända till Alghero eftersom du här är omgiven av en härlig natur med medelhavsväxter och en härlig kustremsa.

Åtta kilometer från Alghero ligger flygplatsen i Fertilia.

Dölj texten
 
 
search map