Resor till Italien

En resa till Italien bjuder alltid på något gott för ögat - här på Amalfikusten
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Så hittar du priser på din resa

Hos In-Italia erbjuder vi cirka 2000 utvalda hotell, semesterlägenheter och villor i Italien, och du hittar dem alla i sökmotorn, där du också kan jämföra priser på flygresor till Italien. Du väljer själv avresedag och reslängd, samt om du vill åka med direktflyg eller med ett stopp på vägen. Du hittar priser på resor med vanliga flygbolag som SAS och Lufthansa, men också med lågprisbolag som Ryanair, Norwegian och easyJet. Vill du hyra en billig bil i Italien, kan du också enkelt och snabbt beställa en hyrbil i sökmotorn, liksom att vi även erbjuder transfer på många resmål.

När du bokar en paketresa till Italien, är du täckt av resegaranti och paketreselagen, liksom att In-Italia är medlem av Danmarks Rejsebureauforening och har tecknat en ansvarsförsäkring hos Gouda Rejseforsikring för alla våra gäster (svenskar, som danskar).

Populära resmål i Italien

Karta över resmål i Italien dit du kan resa med flyg

Använd kartan för att hitta resmål i Italien. Du kan också se alla hotell, semesterlägenheter och villor som vi erbjuder i de olika regionerna, och naturligtvis kan du också se alla flygplatser och avstånd.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Mer information till din resa till Italien

Italien, som ligger i hjärtat av Medelhavet, delar gräns med fyra länder: Frankrike i väst, Schweiz och Österrike i norr och Slovenien i öst. Landet omsluter dessutom två småstater: Vatikanstaten som ligger i Rom; och San Marino, som ligger i bergskedjan Apenninerna ungedär halvvägs mellan Rom och Venedig. Italien har cirka 61 miljoner invånare, fördelade på 301,338 kvadratkilometer, vilket gör landet till det fjärde mest befolkningsrika landet i EU.

 

Historia

Italien har bebotts av moderna människor (homo sapiens) under de senaste 40.000 åren. I för-romersk tid, var landet befolkat av ett antal folk av indo-europeiskt ursprung, såsom kelter, umbrare, latinare (romarnas förfäder) och oskere, samt andra folkslag vars ursprung är antingen okänt eller oklart, såsom etruskerna och elymerna. Senare grundade både greker och fenicier kolonier i Italien.

År 753 f.Kr. grundlades en stad vid namn Rom, runt en fästning vid floden Tibern, som senare (från år 27 f.Kr) skulle utveckla sig till ett imperium, som på sin högpunkt sträckte dig från våra dagars södra England i norr, till dåtidens Persien i öst, och som varade runt 500 år i sin västliga utgåva, och knappt 1500 år i sin östra utgåva.

Tiden från 500-talet e.Kr och fram tills Italiens enande år 1861 - och därmed födslen som nation - var först präglad av germanska invasioner och därefter av stridande småstater. Från 1300-talet uppsår renässansen och rika handelsstäder som Venedig och Florens. På 1890-talet kom den industriella revolutionen till Italien, och i början av 1900-talet blev de tre norditalienska städerna Milano, Turin och Genvoa banbrytande inom industri och ekonomi, vilket de är än idag.

Italien blev en republik år 1946 efter en folkomröstning, som präglades av att många italienare ansåg att kungahuset varit medansvariga till det fascistiska styret och nationens nederlag under Andra Världskriget. År 1949 blev landet medlem i NATO och år 1957 medlem i EF (som blev EU år 1993).

 

Språk

Italien har varit ämne för många olika folkslags och kulturers påverkningar genom de senaste två årtusenden, och detta avspeglar sig i landets urval av officiella språk. Italienska är naturligtvis landets officiella huvudspråk, men därutöver har 12 historiska språk status som minoritetsspråk i Italien. Dessa 12 språk är albanska, tyska, catalanska, grekiska, slovenska, franska, kroatiska, friuliska, ladisnka, franco-provencalska, occitanska och sardiska.

Några av dessa språk delar officiell språk-status med italienska i vissa regioner och provinser. I regionen Aosta, är franska till exempel officiellt språk tillsammans med italienska. Och tyska har samma semi-officiella status i provinsen Sydtyrol i regionen Trentino Alto-Adige.

Regioner

Italien är indelat i 20 regioner, varav fem av dessa har en särskilt autonom status på grund av lingvistiska, etniska och historiska omständigheter. De fem autonoma regionerna är Sardinien, Sicilien, Trentino Alto-Adige/Sydtyrolen, Aosta och Friuli-Venezia Giulia. Landet är vidare indelat i 96 provinser (province), och under dessa indelat i 8047 kommuner (comuni).

Den mest befolkningsrika regionen är Lombardiet i norra Italien, med över 10 miljoner invånare, medan regionen Aosta med knappt 130 000 invånare är den minst befolkningsrika av de 20 regionerna. Sicilien i söder är den, geografiskt, största regionen, medan Aosta också är den geografiskt minsta regionen i Italien.

 

Natur

Italiens natur rymmer nästan allt som hjärtat kan behaga: höga berg, djupa dalar, stora skogar, öde slätter, mäktiga floder, spottande vulkaner, vackra sjöar, spektakulära klippformationer och kritvita stränder.

Italien har den högsta nivån av biodiversitet i Europa med över 57.000 registrerade djurarter, vilket utgör mer än en tredjedel av alla europeiska djurarter, medan den italienska floran omfattar hela 5500 plantarter. Hela 5 procent av landet består av nationalparker, däribland nationalparken för Abruzzo, Lazio och Molise, Val Grande, Gran Sasso, Majella, Delta del Po, Cinque Terre och Gargano nationalpark.

I den norra delen av landet hittar du de tre stora bergskedjorna Alperna, Apennineran och Dolomiterna, och i den södra delen av landet hittar du vulkanerna Vesuvius och Etna, där den sistnämnda är Europas högsta aktiva vulkan.

Sevärdheter

Italien rymmer några av Euopas största historiska, kulturella och naturmässiga sevärdheter. I huvudstaden Rom, kan du uppleva världsberömda sevärdheter såsom Colosseum, Fontana di Trevi, Forum Romanum, Den Spanska trappan, Pantheon, Vatikanmuseerna och Peterskyrkan. I renässansstaden Florens, kan du uppleva ett av världens största och mest betydelsefulla konstmuseum, Galleria deglo Uffizzi, bron Ponte Vecchio, palatset Palazzo Pitti och stadens ikoniska katedral, Cattedrale di Santa Maria del Fiore.

I Milano väntar du stadens storslagna, gotiska domkyrka, Il Duomo; världens första inköpscenter, Galleria Vittoria Emanuele II; och det världsberömda operahuset La Scala. I Pisa väntar det lutande tornet; i Venedig ligger Markusplatsen, Doge-palatset och kanalerna; i Verona har du amfiteatern och aperascenen Arena di Verona samt Julias hus; i Napoli ligger det legendariska operahuset Teatro di San Carlo och vulkanen Vesuvius; på Sicilien finns den grekiska förhistoriska stden Agrigentum och vulkanen Etna; i Ligurien finns den vackra naturparken och städerna Cinque terre; i Campania ligger de begravda städerna Pompei och Herculanum, samt kuststräckan Amalfikusten; och i den norra delen av Italien kan du uppleva stor natur, såsom i bergskedjorna Alperna, Apenninerna och Dolomiterna, samt vid de stora sjöarna Comosjön, Gardasjön och Maggioresjön.

>>> Läs mer om en semester i Italien här

Res till Italien från alla flygplatser i Sverige

Urvalet av flygrutter till Italien är idag större än någonsin, och i sökmotorn här på sidan, kan du naturligtvis välja att starta din resa från den flygplats som passar dig bäst. Vi erbjuder avresa från alla flygplatser i Sverige, men de bästa priserna hittar du från Arlanda, Skavsta, Landvetter och Kastrup i Köpenhamn.

Direktflyg eller en mellanlandning

I skrivande stund finns det fler än 15 direktrutter från flygplatserna i Sverige och Danmark till Italien, och det är framförallt SAS, Ryanair, easyJet och Norwegian som erbjuder dessa rutter. Ofta kan du dock spara pengar på flygresan genom att välja en mellanlandning på din resa.

Du hittar mer information om alla flygavgångar, flygplatser, flygbolag och priser på din resa i sökmotorn.

Top 10 resmål med flyg i Italien

Reser du till Italien med flyg, kan du här se en lista över de mest populära resmålen.

Resor till Rom - storstadssemester när den är som bäst

Att Italiens huvudstad är med på denna lista, är nog ingen överraskning. Rom är ett resmål, som kan besökas året runt, och bjuder på otaliga upplevelser till den perfekta storstadssemestern. Många reser till Rom om och om igen, för man blir aldrig riktigt klar med att utforska denna fantastiska stad i Italien. Det är dock inte alla som reser till Roms flygplatser, som också håller sin semestern här - många nyttjar de två flygplatserna i Rom till att besöka andra resmål i Italien, t.ex. Toscana, Umbrien och Campania. Reser du med flyg till Rom, kan du välja att flyga till en av de två flygplatserna i Rom, Ciampino eller Fiumicino.

>>> Information om resor till Rom med flyg

Resor till Sicilien - kombinera sol och strand med kultur, natur och historia

Medelhavets största ö ligger så pass långt från Sverige, att nästan alla som reser hit, ankommer med flyg. Har du en gång besökt denna ö, så kommer du upptäcka att även om Sicilien är en del av Italien, är det som att ön lever i sin egen värld. Kanske för att ön alltid har påverkats av alla de olika kulturer som har styrt ön genom tiderna. Är du på jakt efter en resa, där du kan kombinera sol och strand med kultur, natur och historia, kan Sicilien absolut vara vart din kommande resa ska gå. Reser du till Sicilien med flyg, kan du flyga till Palermo eller Catania flygplats.

>>> Se priser på resor till Sicilien med flyg

Resor till Gardasjön - ett resmål för alla generationer

Många uppfattar Gardasjön som ett resmål för den äldre befolkningen, men inget kunde vara mer fel. Reser du till Gardasjön, kommer du upptäcka att det är ett resmål för alla generationer, ung som gammal. Många spenderar semestern här, för att njuta av den vackra naturen, med bergen som omringar sjön, antingen på en aktiv semester, eller bara för att slappna av. Gardasjöns läge gör också resmålet perfekt till dig som gärna vill åka iväg på utflykter och uppleva den norra delen av Italien. Oavsett vad målet med resan är, blir de flesta så förälskade i Gardasjön att de kommer tillbaka många gånger om. Du kan välja mellan flera flygplatser när du reser till Gardasjön i Italien. Närmaste flygplatser ligger i Verona eller Bergamo, men många väljer också att flyga till Milano eller Venedig.

>>> Beställ en resa till Gardasjön inkl. flyg

Resor till Toscana - mångas dröm om det autentiska Italien

Toscana betyder för många urbilden av det autentiska Italien, och även om det är riktigt många turister som varje år besöker regionen, så kan du fortfarande hitta riktigt många små pärlor, framförallt om du håller du borta från de allra största sevärdheterna och städerna, som t.ex. Florens, Siena och Lucca. På In-Italia är vi specialister på resor till Toscana. Vi har mer än 500 handplockade hotell, semesterlägenheter och villor som du kan välja mellan - ja, och inte förglömma alla charmiga agriturismo. Här på hemsidan hittar du alla information du kan tänkas behöva om Toscana, och på vår blogg hittar de en massa restips. De flesta, som reser till Toscana med flyg, landar antingen i Pisa eller i Florens, men ska du resa till den södra delen av regionen, kan flygplatserna i Rom också vara ett alternativ. Dessutom ligger flygplatsen i Bologna endast en timmes bilfärd från Toscana.

>>> Res till Toscana med flyg

Resor till Ligurien - ett vykort från Italien

Vad menar vi, när vi skriver att Ligurien är ett vykort från Italien? Jo, det är faktiskt så, att när du ser bilder från Italien, går det nästan inte att undvika att titta på foton från de vackra kststäderna som ligger som på ett pärlband i regionen, och de mest berömda av dessa, är nog de fem fiskelägena i Cinque Terre som också är det resmål de flesta resor till Ligurien går till. Men Ligurien har mycket mer att bjuda sina gäster på, och ska du resa hit på semester, vill vi absolut rekommendera dig att besöka de vackra inlandet, där du inte bara hittar vacker natur, utan också charmiga städer med en spännande historia, och inte att förglömma: god mat och gott vin. Ska du resa till Ligurien i Italien på semestern, så är det flygplatserna i Pisa, Milano eller Turin du ska nyttja.

>>> Resor till Ligurien inkl. flyg hittar du här

Resor till Adriatiska havskusten - Bibione, Lido di Jesolo, Lignano och Caorle

Adriatiska havskusten, antingen älskar man den, eller så hatar man den - så är det nog många som tänker. Vi tror dock att det handlar om målet med din resa, för letar du efter en resa med billiga priser på en familjesemester, kilometervis med barnvänliga stränder, bra semesterlägenheter och ett stort urval av restauranger, shopping och aktiviteter, så är kusten vid den norra delen av Adriatiska havet i Italien absolut värd att överväga till din kommande resa. Dessutom är det en perfekt bas för dig som vill uppleva städer och sevärdheter i denna del av Italien, t.ex. Verona och Bologna. Många känner till de kända semesterorterna som t.ex. Bibione, Ligano, Caorle och Lido di Jesolo, men det finns många andra små pärlor längs kusten, och flera av dem är inte bara badorter utan erbjuder mycket mer. Vill du söka efter en resa till Adriatiska havskusten, är det flygplatsen i Venedig du ska nyttja, samt eventuellt Bologna.

>>> Se urvalet av resor till Adriatiska havskusten med flyg

Resor till Sardinien - Italiens vackraste stränder

Det är inte många som känner till Sardiniens historia och kultur, men blir positivt överraskande när de åker hit på semester. Reser du till Sardinien, kommer du helt säkert också njuta av den vackra naturen, och inte minst de fantastiska stränderna, vilka är bland de bästa i hela Italien. I jämförelse med Sicilien, är säsongen på Sardinien något kortare, och de flesta hotell håller öppet från april/maj till slutet av september/början av oktober. Förutom de härliga stränderna, är Sardinien också känt för att ha många hotell av hög kvalitet och i den lite dyrare änden, vilket skylls på, att ön är ett favoritresmål för den välbärgade italienska befolkningen. Detta betyder dock inte, att du endast hittar lyxhotell här - det finns också ett stort urval av semesterbostäder, villor och agriturismi över hela ön. Sardinien har hela tre internationella flygplatser, och ska du hålla semester här på ön, kan du flyga till Olbia, Alghero eller Cagliari.

>>> Resor till Sardinien som ett samlat paket med flyg och boende

Resor till Campania - Sorrento, Amalfikusten och Napoli

Många anser att, om du vill uppleva det romantiska Italien, så ska du resa till Amalfikusten eller Sorrento i regionen Campania. Och ja, du behöver inte vara en hopplös romantiker för att tycka att här är otroligt vackert, och framförallt på Amalfikusten hittar du många små (och romantiska) trevliga städer och byar. Reser du till Sorrento eller Amalfikusten, bor du dessutom perfekt för att uppleva några av de stora sevärdheterna i Italien, t.ex. Capri, vulkanen Vesuvius, de imponerade ruinerna i Pompeim och naturligtvis storstaden Napoli som är ett måste att uppleva om du vill uppleva det verkliga Italien. Hos In-Italia hittar du ett stort urval av hotell i Campania, och de är alla noga utvalda. Med de nya direkta rutterna till Napoli har det blivit enkelt att resa till Campania, men många flyger också till Rom som ligger cirka 3 timmars bilfärd från Amalfikusten.

>>> Beställ din resa med flyg till Campania här

Resor till Umbrien - Italiens gröna hjärta

Umbrien är ofta en översedd pärla, och det är vi många som är glada för. Reser du till Umbrien, så får du nämligen mycket mer för pengarna, än om du t.ex. väljer att spendera semestern i grannregionen Toscana. Utöver att vara ett billigare resmål, när det gäller hotell och inte minst mat och vin, är regionen full av en spännande historia och inte minst vacker natur. Umbrien är mycket frodig ochhar därför fått smeknamnet Italiens gröna hjärta. Vill du resa på semester till Umbrien, är det enklast att flyga till Rom, men du kan också boka en flygbiljett till Florens om du ska besöka den norra delen av regionen.

>>> Resor till Umbrien med flyg

Resor till Emilia-Romagna - italiensk mat när den är som bäst

Sista resmålet på listan kommer kanske överraska många, men faktum är att regionen Emilia-Romagna är ett välbesökt resmål, framförallt då flygbolag som SAS och Ryanair flyger dagligen till flygplatsen i Bologna. De flesta som reser hit, besöker också staden, som enligt oss är en av de trevligaste i Italien - och om du tycker om god mat, så hittar du inget annat ställe i Italien där maten smakar bättre. Emilia-Romagna bjuder på mycket mer än en storstadssemester - naturen är vacker, du har en spännande historia att upptäcka, och så är stränderna längs kusten några av de bästa och mest barnvänliga i Italien.

>>> Beställ resor med flyg till Emilia-Romagna här

Lägst pris på din resa får du när du bokar online

På In-Italia sitter vi alltid reso att hjälpa dig med goda tips och råd inför din semester i Italien, och du kan naturligtvis alltid beställa en skräddarsydd resa. Men om du vill köpa din resa till lägsta pris, ska du boka den online.

Hitta ditt hotell i Italien hos specialisten

I många år har vi på In-Italia uteslutande förmedlat hotell, semesterlägenheter och villor i Italien, och önskar du inte boka en paketresa, kan du naturligtvis fortfarande "nöja dig" med att boka endast inkvarteringen hos oss. Har du behov av goda råd eller tips för att hitta helt rätt hotell till semestern, är du naturligtvis alltid välkommen att kontakta oss.

 
search map