Resor till norra Italien

Många resor till norra Italien har en av de stora sjöarna som destination
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mer information till din resa till norra Italien

I norra Italien hittar du några av de vackraste landskapen, godate mattraditionerna, och största sevärdheterna i Italien. Här finns museum i världsklass, unika romerska ruiner, storslagna städer, fantastiska viner och vingårdar - och pittoreska småstäder utspridda över det vackra backlandskapet som kännetecknar en stor del av området.

Det är också i denna del av Italien, som hittar några av landets rikaste och mest utvecklade städer och regioner, med en ekonomisk nivå som är bland de bästa i Europa, t.ex. den berömde ekonomiska triangeln som består av städerna Milano, Turin och hamnstaden Genova.

Men vad täcker begreppet "norra Italien" egentligen? Även om begreppet inte motsvarar någon officell administrativ enhet, så täcker det normalt ett förhållandevis avgränsat område i Italien, bestående av de åtta regionerna, Lombardiet, Aosta-dalen, Piemonte, Ligurien, Friuli-Venezia Giulia, Trentino Alto-Adige, Veneto och Emilia-Romagna.

Dessa åtta regioner har många saker gemensamat, men de skiljer sig samtidigt mycket vad gäller både kultur, historia och i vissa fall också i språk, då många av dem ligger vid gränsen till andra länder och har starkt påverkats av andra folkslag och kulturer genom historien, såsom Aosta-dalen, Trentino Alto-Adige och Friuli-Venezia Giulia, som alla är tilldelade utökad autonomi av den Italienska staten på grund av deras etniska, kulturella och lingvistiska mångfall. I regionen Trentino-Alto Adige talas det till exempel övervägande tyska i provinsen Alto Adige/Sydtyrolen, medan det i regionen Friuli-Venezia Giulia talas både italienska, friuliska, slovenska, tysa och venetianska.

Den stora mångfalden i språk och kulturer motsvaras också av ett lika stort utbud av olika slags semesterupplevelser, som du kan få i denna del av Italien. Oavsett om du vill åka på en storstadssemester i städer som Milano, Turin, Venedig, Genova, Verona eller Bologna; en vandringssemester i bergskedjorna Dolomiterna eller Alperna; en livsnjutar-semester vid de vackra norditalienska sjöarna Gardasjön, Comosjön, Ortasjön, Maggioresjön eller Luganosjön; eller på en familje- och badsemester vid den Italienska Rivieran på västsidan, eller Adriatiska havet på östsidan, så kan du få dina önskningar uppfyllda.

>>> Läs mer om en resa till norra Italien här

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
search map