Resor med flygbolaget Transavia till Italien

Res med flygbolaget Transavia till Italien
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Har du frågor om praktisk information gällande en flygresa med flygbolaget Transavia till Italien, t.ex. bagageregler, hänvisar vi till Transavia egen hemsida som du hittar en länk till i nedanstående avsnitt, "Kontakt och information”.

Historia och fakta om Transavia

Det holländska lågprisbolaget Transavia fick sin start år 1966 med jungfruresan från Amsterdam till Napoli, då under namnet Transavia Holland.

Från den spröda starten växte Transavia stort de kommande åren, och hade på mitten av 80-talet erövrat cirka 45 procent av den holländska marknaden för semesterresenärer. Bolaget var dessutom det fösta till att utnyttja ett nytt Open Skies-avtal mellan Holland och Storbritannien, med en rutt mellan Amsterdam och London Gatwick år 1986.

År 1991 övertog flygbolaget KLM majoriteten av aktierna i Transavia och har sedan 2003 varit ensamma ägare. I början av millenniumskiftet var Transavia primärt en charterflygbolag, och hade fram till 2011 en dansk underavdelning, Transavia Denmark, som primärt betjänade rutter till populära semesterdestinationer från Köpenhamns flygplats Kastrup.

Transavia har dock återigen börjat flyga till och från Köpenhamns flygplats (sedan 2015), men har inte längre en bas där. Förutom Transavia Holland, så har KLM och Air France, som ju är samma bolag, också valt att öppna Transavia France efter samma koncept som i Holland - det vill säga flygbiljetter till lågpris. 

Kontakt och information

Vi gör er uppmärksamma på, att all information i denna text ska ses som vägledande, och vi förbehåller oss för eventuella fel och ändringar. Vi hänvisar alltid till aktuell information, som framgår av ditt resebevis och flygbiljett. Har du frågor gällande en flygresa med SAS, är du alltid välkommen att kontakta oss, liksom du också kan hitta mer information om flygresor med SAS på deras egen hemsida som du hittar här. 

Flygplatser och destinationer i Italien

Idag har Transavia sina baser på Amsterdam Schiphol Airport, Rotterdam-The Hauge Airport och Eindoven Airport, varifrån de har reguljärflyg till fler än 90 destinationer i Europa och runt Medelhavet. Därutöver erbjuder de fortfarande charterflygningar, liksom de i perioder leaser sina plan och personal till andra bolag.

Lisan över italienska destinationer är lång, och den inkluderar alla de stora, populära resemålen som Rom, Venedig och Palermo. I Sverige kan du flyga Transavia från Stockholm, i Danmark från Köpenhamn.

 
search map