Resor med flygbolaget Lufthansa till Italien

Res med flygbolaget Lufthansa till Italien
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Har du frågor om praktisk information gällande en flygresa med flygbolaget Lufthansa till Italien, t.ex. bagageregler, hänvisar vi till Lufthansa egen hemsida som du hittar en länk till i nedanstående avsnitt, "Kontakt och information”.

Historia och fakta om Lufthansa

Lufthansas historia går tillbaka till 1926, då två mindre flygbolag från Berlin slogs samman till Deutsche Luft Hansa AG. Bolaget utgjorde det nationella tyska flygbolaget fram tills slutet av andra världskriget. I perioden som ledde fram till krigen var Deutche Luft Hansa AG Europas ledande flygbolag och bland annat först med rutter till fjärran östern och Sydamerika.

Vid krigets slut, och det tyska nederlaget upphörde flygbolagets alla aktiviteter, och det skulle gå cirka 10 år innan Lufthansas flyg återigen var i luften. Det skedde år 1955, ett par år efter den tyska regeringen hade återupplivat bolaget. Med inköp av flygen Boeing 707, med de nya, moderna jetmotorerna kunde Lufthansa år 1960 bege sig ut på interkontinentala flygningar till en bred variation av internationella destinationer. De följande åren utvecklades flottan mer och mer, med nya flyg, och rutt-nätverket byggdes ut ytterligare.

I början av 1990-talet var Lufthansa existens dock hotad, men den ekonomiska krisen blev avvärjd. För att stärka flygbolaget, gick Lufthansa med som stiftande medlem i den nya Star Alliance. Efter en vällyckad privatisering och rekonstruktion av bolaget år 1997, gick det återigen framåt för Lufthansa, som idag är ett av Europas ledande flygbolag.

Förutom Lufthansa inkluderar koncernens övriga brands också Germanwings, Austrian Airlines, Swiss Airlines och Brussel Airlines. 

Kontakt och information

Vi gör er uppmärksamma på, att all information i denna text ska ses som vägledande, och vi förbehåller oss för eventuella fel och ändringar. Vi hänvisar alltid till aktuell information, som framgår av ditt resebevis och flygbiljett. Har du frågor gällande en flygresa med Lufthansa, är du alltid välkommen att kontakta oss, liksom du också kan hitta mer information om flygresor med Lufthansa på deras egen hemsida som du hittar här

Flygplatser och destinationer i Italien

Lufthansa och dess dotterbolag har rutter till flygplatser i större delen av världen. Från Sverige kan du flyga med dem från Stockholm och Göteborg, och från Danmark från Köpenhamn, Billund och Aalborg. Flyger du till en av bolagets baser i till exempel Frankfurt eller München, har du sedan tillgång till dess fulla nätverk av destinationer, där många italienska städer ingår. 

 
search map