Resor med flygbolaget KLM till Italien

Res med flygbolaget KLM till Italien
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Har du frågor om praktisk information gällande en flygresa med flygbolaget KLM till Italien, t.ex. bagageregler, hänvisar vi till KLM egen hemsida som du hittar en länk till i nedanstående avsnitt, "Kontakt och information”.

Historia och fakta om KLM

KLM är en förkortning av "Koninklijke Luchtvaart Maatschappij'', som idag uppträder som en undertitel till bolagets namn med det mer lättutalade namnet "Royal Dutch Airlines". Som namnet antyder, fick KLM en kunglig utmärkelse av Drottning Vilhelmina av Nederländerna vid etableringen år 1919.

Första flygningen gick från London till Amsterdam år 1920. Den första interkontinentala flygningen gick till den indonesiska huvudstaden Jakarta år 1924, som på den tiden var en holländsk koloni - en rutt, världens längsta, som KLM fast flög fram tills utbrottet av andra världskriget. Bolaget flög dock också till en rad andra, nämre belägna destinationer, som Paris, London och Köpenhamn. 

Det tog dock inte många år efter andra världskrigets slut, för KLM att etablera deras rutt-nätverk, bland annat till Jakarta år 1945 och till New York 1946. Bolagets grundare, Albert Plesman, dog 1953 vilket markerade starten på en ekonomiskt svår period för KLm. Resultatet blev att den holländska staten gick in och köpte huvuddelen av bolaget. Först 1998 köpte KLM tillbaka statens aktier.

I modern tid har sammanslagningen med Air Frane år 2004 varit den största händelsen för KLM.

Kontakt och information

Vi gör er uppmärksamma på, att all information i denna text ska ses som vägledande, och vi förbehåller oss för eventuella fel och ändringar. Vi hänvisar alltid till aktuell information, som framgår av ditt resebevis och flygbiljett. Har du frågor gällande en flygresa med KLM, är du alltid välkommen att kontakta oss, liksom du också kan hitta mer information om flygresor med KLM på deras egen hemsida som du hittar här. 

Flygplatser och destinationer i Italien

Amsterdam Airport Schiphol utgör huvudbasen och den viktigaste knutpunkten för KLM, varirån de erbjuder rutter till nästan alla världsdelar. Du kan dock också flyga direkt från Danmark (Köpenhamn) och Sverige (Stockholm och Göteborg) till flera destinationer i Europa, och inte minst till Italien - däribland Rom och Milano.

 
search map