Resor med flygbolaget Iberia till Italien

Res med flygbolaget Iberia till Italien
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Har du frågor om praktisk information gällande en flygresa med flygbolaget Iberia Airlines till Italien, t.ex. bagageregler, hänvisar vi till Iberia Airlines egen hemsida som du hittar en länk till i nedanstående avsnitt, "Kontakt och information”.

Historia och fakta om Iberia Airlines

Iberia Airlines, Lineas Aereas de España, som idah är Spaniens största flygbolag, fick sin start år 1927 tack vare en investering från tyska Lufthansa. Som en konsekvens av 1:a världskriget hade tyska flygbolag inte tillåtelse att flyga över Frankrike, vilket var en stor nackdel för tyska firmor som hade behov av flygförbindelser till affärspartners i Afrika och Sydamerika. Lufthansa ingick därför, å den tyska regeringens vägnar ett avtal med Spaniens regering, om stiftelsen av ett nytt spanskt flygbolag, som kunde säkra förbindelsen till Tyskland. Redan året efter etableringen öppnade Iberia då också rutten mellan Barcelona och Berlin. Ett nytt världskrig betydde dock att förbindelsen till Tyskland återigen kapades av och år 1944 nationaliserade den spanska regeringen flygbolaget. Från 1990-talet och fram till 2001 blev Iberia återigen fullt privatiserat. År 2011 gick Iberia ihop med en annan flyggigant, nämligen British Airways, under moderbolaget International Airlines Group (IAG). Iberia flyger dock fortfarande under eget namn. Det är Iberia och moderbolaget IAG som tillsammans äger lågprisbolaget Vueling.

Kontakt och information

Vi gör er uppmärksamma på, att all information i denna text ska ses som vägledande, och vi förbehåller oss för eventuella fel och ändringar. Vi hänvisar alltid till aktuell information, som framgår av ditt resebevis och flygbiljett. Har du frågor gällande en flygresa med Iberia, är du alltid välkommen att kontakta oss, liksom du också kan hitta mer information om flygresor med Iberia på deras egen hemsida som du hittar här

Flygplatser och destinationer i Italien

Iberia Airlines kan på grund av deras stora rutt-nätverk och ett vitt antal codeshare-avtal erbjuda flyg till i stort sätt hela världen. Du kan flyga med Iberia från Göteborg, Stockholm och Köpenhamn till talrika destinationer i Italien, eventuellt med en mellanlandning. 

 
search map