Resor med flygbolaget AirBerlin till Italien

Res med flygbolaget AirBerlin till Italien
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Har du frågor om praktisk information gällande en flygresa med flygbolaget Airberlin till Italien, t.ex. bagageregler, hänvisar vi till Airberlin egen hemsida som du hittar en länk till i nedanstående avsnitt, "Kontakt och information”.

Historia och fakta om Airberlin

Den första Airberlin-flygningen gick av stapeln den 28 april 1979 som en charterflygning från Berlin till Palma de Mallorca. Även om flygbolaget skapades för att ge invånarna i den delade staden en möjlighet att lätt åka iväg på semester till det soliga Medelhavet, var Airberlin de första åren inte registrerat i Tyskland. Då det fram till murens fall år 1989 endast var tillåtet för flygbolag från de allierade länderna att flyga till Västberlin, var Airberlin registrerat i Oregon, USA. Det var den amerikanska piloten Kim Lundgren, som tidigare hade flygit för Pan American i Europa, som etablerade det nya charterbolaget. Först 1991 kom Airberlin i tyska häner i och med försäljningen till entreprenören Joachim Hunold. Vid den tidspunkten rådde bolaget över två flygplan, som fortsatte med att frakta soltörstiga tyskar söderöver. Under 90-talet utvecklades Airberlin med rutter från fler tyska flygplatser, och år 1998 öppnade man up för försäljning av flygresor utom charterresebyråerna. Idag är Airberling fortfarande stor på rutterna till Mallorca, men har därutöver också tagit en bit av den övriga internationella marknaden med ett nätverk till över 150 destinationer, inte minst tack vare samarbetet med Etihad Airways.

Kontakt och information

Vi gör er uppmärksamma på, att all information i denna text ska ses som vägledande, och vi förbehåller oss för eventuella fel och ändringar. Vi hänvisar alltid till aktuell information, som framgår av ditt resebevis och flygbiljett. Har du frågor gällande en flygresa med Airberlin, är du alltid välkommen att kontakta oss, liksom du också kan hitta mer information om flygresor med Airberlin på deras egen hemsida som du hittar här

Flygplatser och destinationer i Italien

Du kan flyga med Airberlin från Stockholm och Göteborg i Sverige samt Köpenhamn och Billund i Danmark. Härifrån kan du flyga till i stort sätt alla delar av Italien, eventuellt med en mellanlandning. I Italien flyger Airberlin i skrivande stund till följande flygplatser: Bari, Brindisi, Cagliari, Catania, Florens, Lamezia, Terme, Milano, Neapel, Olbia, Rimini, Rom och Venedig.

 
search map