Resor med flygbolaget Air France till Italien

Res med flygbolaget Air France till Italien
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Har du frågor om praktisk information gällande en flygresa med flygbolaget Air France till Italien, t.ex. bagageregler, hänvisar vi till Air France egen hemsida som du hittar en länk till i nedanstående avsnitt, "Kontakt och information”.

Historia och fakta om Air France

Air France föddes 1933 geno en sammanslagning av en rad redan existerande franska flygbolag, och hade därför redan från start ett omfattande rutt-nätverk i Europa, samt till fjärran franska kolonier, bland annat i norra Afrika.

År 1945, efter andra världskrigets slut, blev Frankrikes luftfart, däribland Air France, nationaliserat och bolaget förblev under statens kontroll i många år. Air France blev från start utpekat att hantera hela det franska rutt-nätverket och byggdes själv upp en stor flotta under löpet av bara några få år, som redan 1948 var en av världens största. 

Kontrollen över det franska rutt-nätverket blev endast gradvist frigivet, och det var först år 1999 som Air France blev delvis privatiserat. År 2004 gick Air France ihop med holländska KLM, och den franska staten reducerde i samband med det sin andel ytterligare. Det kombinerade Air France-KLM utgör nu Europas största flygbolag, och styr också över lågprisbolaget Transavia.

Kontakt och information

Vi gör er uppmärksamma på, att all information i denna text ska ses som vägledande, och vi förbehåller oss för eventuella fel och ändringar. Vi hänvisar alltid till aktuell information, som framgår av ditt resebevis och flygbiljett. Har du frågor gällande en flygresa med Air France, är du alltid välkommen att kontakta oss, liksom du också kan hitta mer information om flygresor med Air France på deras egen hemsida som du hittar här.

Flygplatser och destinationer i Italien

Från Air Frances huvudbas, flygplatsen Charles de Gaulle i Paris, erbjuds förbindelser till ett otaligt antal destinationer över hela världen. Inte minst för att Air France samarbetar med åtskilliga flygbolag på sina rutter. För dig som reser från Skandinavien, har Air France direkta rutter till Paris från Stockholm och Göteborg i Sverige, samt Köpenhamn, Billund och Aalborg i Danmark. Från Paris har du sedan snabb tillgång till ett stort antal destinationer, däribland de största italienska flygplatserna, som t.ex. Rom, Milano, Venedig, Catania, Palermo, Neapel och Bologna. Kom ihåg att du även kan flyga med Air France från Hamburg till Italien, vilket ofta kan vara en fördel vad angår pris och avgångar om du bor i södra delen av Sverige/Danmark.

 
search map