Resor med flygbolaget Adria Airways till Italien

Res med flygbolaget Adria Airways till Italien
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Har du frågor om praktisk information gällande en flygresa med flygbolaget Adria Airways till Italien, t.ex. bagageregler, hänvisar vi till Adria Airways egen hemsida som du hittar en länk till i nedanstående avsnitt, "Kontakt och information”.

Historia och fakta

Adria Airways startade som ett charterbolag år 1961 och levde de första åren av att transportera turister från Nordeuropa ner till solen vid Adriatiska havet. Idag flyger många med Adria Airways till flygplatserna i Italien, via deras hub i Slovenien.

De första jetflygen tillkom till flottan år 1969, vilket var samma år som Adria Airways började att flyga reguljärflyg mellan Ljubljana och Belgrad. Rutten supplementerades snabbt av fler avgångar, som förband Ljubljana med alla de större städerna i Jugoslavien. Under löpet av det kommande årtiondet etablerade bolaget sig som ett respekterat charter- och reguljärflygbolag, och lyckades på 80-talet, på grund av ett överskott, modernisera sin flotta.

Moderniseringen och utvecklingen av flygflottan blev uppföljt med nya internationella rutter till bland annat Larnaca på Cypern, München, London och Paris. Passagerarantalet steg stort och nådde en höjdpunkt år 1987 med 1,74 miljoner resenärer. Adria Airways påverkades dock starkt av Jugoslaviens upplösning. Plötsligt hindrades bolaget från att flyga till många av dess mest populära charterdestinationer vid Adriatiska havet, som nu tillhörde andra länder. Bolaget genomgick därför under de åren en stor omorganisation. Före krigen stod charterflygningarna för cirka 90 preocent av incheckningarna, men efter få år stod istället reguljärflygningarna för 70 procent av Adria Airways incheckningar. 

Mot slutet av 90-talet hade flygflottan blivit minre, men i gengäld hade det nu slovenska flygbolaget börjat att samarbeta med andra större partners, häribland Lufthansa, vilket också betyder att de erbjuder flera bra förbindelser till flygplatser i Italien. De europeiska samarbetena och en utveckling av reguljärflygningarna har också kännetecknat Adria Airways i det nya millenniet. År 2004 blev Adria Airways således upptaget som medlem av världens största flygalliance, Star Alliance, som också inkluderar flygbolag som SAS, Lufthansa, United Airlines, Singapore Airlines och Turkish Airlines. 

Kontakt och information

Vi gör er uppmärksamma på, att all information i denna text ska ses som vägledande, och vi förbehåller oss för eventuella fel och ändringar. Vi hänvisar alltid till aktuell information, som framgår av ditt resebevis och flygbiljett. Har du frågor gällande en flygresa med Adria Airlines, är du alltid välkommen att kontakta oss, liksom du också kan hitta mer information om flygresor med Adria Airlines på deras egen hemsida som du hittar här

Flygplatser och destinationer i Italien

Idag förbinder Adria Airways Ljubljana med talrika destinationer, framförallt i Europa. Du kan bland annat flyga med sällskapet från Köpenhamns flygplats Kastrup till flera flygplatser i Italien, via den slovenska huvudstad. Flygbolaget erbjuder också avgångar från Hamburg, vilket kan vara intressant för personer som bor i Danmark eller södra Sverige. Bland flygplatser och destinationer i Italien finns Rom, Milano och Venedig.

>>> Här kan du se alla resmål vi erbjuder i Italien

Priser på Adria Airways flygbiljetter

Det är lätt att söka och jämföra priser på flygbiljetter till Italien online med Adria Airways och andra flygbolag. Hos In-Italia har vi samlat en översikt med alla flygbolag, inklusive vilka rutter de flyger samt i vilken period. Här kan du också söka efter priser på flygbiljetter och jämföra med andra bolag. Vi gör er uppmärksamma på att In-Italia uteslutande erbjuder semesterbostäder och hotell i Italien, och att flyginformationen endast är en service som erbjuds av Skyscanner - du kan alltså inte köpa din flygbiljett hos In-Italia. 

>>> Sök pris på flygbiljetter till Italien

Bilhyra då du flyger med Adria Airways

I stort sätt alla flygbolag erbjuder biluthyrning, men det är ofta en dyr lösning. Oavsett vem du flyger med, och till vilken flygplats i Italien, rekommenderar vi dig att använda en av de många sidor som jämför priser och lediga hyrbilar från alla tillgängliga biluthyringsbolag. Du kan via nedanstående länk läsa mer om biluthyrning i Italien, oavsett om du flyger med Adria Airways eller ett annat flygbolag.

>>> Information och goda råd gällande hyrbil i Italien

 
search map