Recept: Pumpa fyllda cannoli och puré av svartrot

 

Hämtar innehåll

Ni får här receptet för en komplett servering som ni finner det på menyn på restaurangen Il Giardinetto. På menyn kallas den: Cannelloni di zucca, purea di Radice amara e riduzione di Amaretto di Saronno - pumpa fyllda pastarör, puré av svartrot och reducerad Amaretto di Saronno likör.

Tillagning: om 90 min
Antal personer: 4

Ingredienser


  • 8 plattor filodeg

  • 500 g pumpa

  • 200 g svartrot

  • 500 g Amaretto di Saronno likör

  • Salt och peppar

  • 1 äggula

  • Olivolja

  • Grönsaksfond

  • Stekolja

  • Ytterligare redskap: Rena träblock (diameter ca. 2 cm - längd ca. 7 cm)

Tillagningen

Förbered pumpa stycket (skala den och ta bort fröna) och skär den sedan i några mindre rustika bitar. Ta en bit aluminiumfolie och placera bitarna därpå. Ge bitarna lite salt och peppar och packa ihop allt i aluminiumfolie.
Placera paketet på en plåt och ge dem ungefär 30 minuter i en förvärmd ugn vid 160° C. När bitarna är tillagade mosas de genom en sil tills du uppnår en fast konsistens som kan placeras i en spritspåse.
Medan pumpa bitarna är i ugnen, skala svartrötterna och skär dem i små bitar. Sätt en kastrull på medelvärme och häll i lite olivolja. Stek svartrötterna och täck dem därefter med grönsaksbuljong.
När rötterna är mjuka, häll fonden i en skål och ställ åt sidan. Blanda rötterna och tillför mer grönsaksfond och olivolja tills du står inför en bekväm len puré. Krydda med salt.
Ta ett ark filodeg och pensla den med olivolja och placera ett annat blad därpå. (Behåll de återstående plattorna färska genom att täcka dem med plastfolie, annars torkar de lätt ut). Skär arken i rutor på ca. 8 x 8 cm. Rulla dem runt träblocken genom att starta i ett hörn. Pensla ändarna med äggula så de fäster bättre.
Baka dem i ugnen vid 170° C under några minuter. När de har svalnat är de lättare att få av.
Reduceringen av Amaretto di Saronno är ganska enkel. Häll likör i en liten kastrull och koka upp. När det kokar sätter du noggrant sätta eld på likören så alkoholen brinner ut helt. När detta är gjort, ska det koka till en fast konsistens som samtidigt är flytande som en sås.
När alla tre delarna är färdiga, fylls puréen i cannoli rören med spritspåse. Rören läggs i en skål och ställs i ugnen i några minuter medan svartrotspuréen värms motsvarande en aning.

Servering som de gör på Il Giardinetto:

Sätt några små toppar av svartrotspuré på tallriken, lägg ett par cannoli dekorativt upp åt sidorna och slutför din servering med några droppar av den reducerade likören.

Skulle du få lust att smaka restaurangens ursprungliga version av rätten, då kan du boka en vistelse på hotellet här: Hotel Il Giardinetto.

 
Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Veneto

Agriturismo Musella

San Martino Buon Albergo

Residence i Piastroni

Monteverdi Marittimo

search map