Recept på Limoncello

 

Hämtar innehåll

Limoncello är en god och frisk citronlikör som härstammar från Amalfikusten söder om Napoli. Den ska gärna ha legat ett tag i frysen innan den avnjutes i små glas, men kan även användas i desserter.

Många har säkert köpt en flaska med sig hem från semestern men man kan faktisst själv göra sin egen precis som de lokala italienarna gjort i många år.

Ingredienser

1 liter finsprit
1 ½ liter vatten
1 kg socker
Skal från 8 citroner

Citronerna skalas och skalen (utan något vitt) blandas med spriten I 4 veckor.
Socker och vatten kokas till en lage blandas sedan med spriten efter man silat bort skalen.
Limoncellon är nu färdig och behöver endast kylas ner i frysen innan den är färdig att serveras.

 
Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Marche

Fattoria Piecorto

Poggibonsi

Casa Anna

Montemarcello

search map