Vingårdssemester i Piemonte

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Regionen för matälskare

Med sin enkla och genuina matlagning är Piemonte känt för sitt goda kök. Utbrett över regionen finns det ett trettiotal restauranger av Michelin-kvalitet. Den vackra naturen, de goda vinerna och den utsökta maten bjuder in till avslappnande och smakfulla upplevelser. Perfekt för dig som söker en semester av sann Gastronomi-anda.

Nedan finner du tre ställen som alla har fokus på mat och/ eller vin.

B&B Fior di Farine, La Morra: Det första ställe vi vill presentera har valt att lägga fokus på maten framför vinet. B&B Fior di Farine ligger i den trevliga och mycket pittorseska byn La Morra mitt i Langhe området. Fior di Farine är en del av den gamla aktiva kvarnen Mulino Sobrino var man maler korn som säljs till de lokala bagarna. Stället använder själv mjölet i sin ekologiska frukost buffè som gästerna kan njuta av. I den lilla gårdsbutiken är det möjligt att köpa ställets specialiteter med sig hem.
Fior di Farine är inte särskilt stort med endast 5 rum som alla är smakfullt inredda med sin egen speciella prägel.

Gästfriheten på stället är stor och personalen hjälper gärna till att arrangera vinprovning och matlagningskurser. De rekommenderar gärna restauranger och med sin goda placering 400 m från La Morras centrum är det lätt att komma till några av dessa.

Fattoria La Quercia Rossa, Moncalvo d'Asti: Fattoria La Quercia Rossa ligger i Asti provinsen. Denna del av Piemonte är särskilt känd för sina många tryffeldalar, men här görs även goda viner. Fattoria La Quercia Rossa är en vingård vars historia går tillbaka till 1700-talet. Den stora familj som nu bor här består av tre generationer och har "endast" bott här de senste 30 åren.

På stället produceras vin, grappa, marmelader och andra godsaker. Det är möjligt att få smaka på härligheterna och få guidade besök i vinmarkerna samt i vinkällaren. Det kan även arrangeras matlagningskurser på stället och uppehållet kan vara med antigen frukost eller halvpension. Från både gård och pool har man en härlig utsikt över vinmarkerna.

Villa Cornarea, Canale: Önskar man att bo i rogivande omgivningar med ändlösa vinmarker är Villa Cornarea det bästa stället att bo på. Villan ligger på toppen av en backe omgivet av vinmarker. Ett stigsystem på 3 km. gör det möjligt att komma tätt på de väldoftande vinrankorna. Med en grön och svalkande park samt ett trevligt poolområde så kan man här njuta av la dolce vita.

Villa Cornarea producerar sitt eget vin av Arnesi druvan, som är en av Piemontes mest berömda druvor till produktionen av vit vin. Vid avtal kan man besöka och delta i vinprovning i ställets egna vinkällare. När hungern tränger på kan man på överkomligt avstånd finna många bra restauranger. Då Torino endast ligger ca. 45 km. bort är det möjligt att kombinera ett uppehåll i det gröna med en heldagstur till denna spännande stad.

 
search map