Semesterbostad i Vesime i Piemonte

Ostprovning på Agriturismo La Luna Buona

 
Ostprovning på Agriturismo La Luna Buona är inte tillgänglig i dagsläget
Ostprovning på Agriturismo La Luna Buona är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Vesime här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

På den lilla Agriturismo (gården) La Luna Buona produceras den utmärkta getosten Robiola di Roccaverano, som har fått D.O.P. kvalitetssäkring. Ostsmakningen inkluderar ett besök på gården, visning av produktionsanläggningen och så klart själva ostsmakningen ledsagad av det lokala vinet Dolcetto di Vesime från Cavallero gården.

Stallet och produktionsanläggningen ligger endast 300 meter från gården som byggdes på 1700-talet. Getterna föds tas hand om helt på ekologiska principer vilket betyder att de endast äter ekologisk föda, det finns även gott om plats för dem var de kan beta och de får gå ute så länge vädret tillåter.

Läs mer om Ostprovning på Agriturismo La Luna Buona

Produktionen är fortfarande rätt liten men de är ändå den största producenten av Robiola di Roccaverano i dalen. Endast 4-5 personer är involverade i framställningen. Utöver denna ost så framställer de även andra prisvärda getoster. Självaste Robiola di Roccaverano produceras uteslutande av getost, den är mjuk lite syrlig i smaken i den färska varianten men man kan även få mellanlagrad och lagrad Robiola.

Vid provsmakningen erbjuds man de 3 olika varianterna av Robiola, en annan vanlig getost och två getostar med örtsmak. Det hela serveras med honung, marmelader och fruker samt den inte speciellt kända men välsmakande Dolcetto di Vesime.

Dölj texten
 
 
search map