Verbania, Piemonte Den botaniska trädgården vid Villa Taranto

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Den botaniska trädgården vid Villa Taranto ligger på den västliga sidan av Maggiore sjön i byn Pallanza, på kort avstånd från Verbania.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Villan och den tillhörande parken blev i 1930 uppköpt av den skotske kaptenen Neil Boyd McEacharn. Han var väldigt fascinerad av botanik och hade under längre tid letat efter ett område som kunde vara lämplig till att anlägga en botanisk trädgård för privat bruk. Då han samtidigt hade ett nära förhållande till Italien, var stället här vid Maggiore sjön ett perfekt val. Kaptenen ville säkra sig om att trädgården blev bevarad även efter hans tid och förelade den därför till den italienska staten. Han dog i 1964 och begravdes i ett mausoleum i parken.

Parken öppnades för offentligheten i 1952 och är idag öppen från april till oktober. Grodor och växter från inte mindre än fem kontinenter har importerats och planterats i trädgården. Idag huserar trädgården över 20.000 olika växtarter och många av dem är sällsynta växter, varav några av dem är helt unika i Europa. Här finner man exempelvis små terrassträdgårdar med vattenfall, vattenliljor och lotus bassänger, fontäner, en vinterträdgård och mycket mera. Man kan inte besöka villan i parken, då den ägs av Verbania kommun.

 
search map