Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Mer information till din resa till Turin

Turin, som ligger på den västra bredden av Po-floden, om given av Alperna, är huvudstad i regionen Piemonte i den nordvästra delen av Italien. Staden har cirka 900.000 invånare (1,7 miljoner i kommunen), vilket gör den till den största staden i Piemonte och den fjärde största staden i Italien.

Turin var Italiens första huvudstad år 1861 och huserade Italiens kungliga familj. Det kungliga arvet, är en av grunderna till, att en del av stadens historiska centrum har varit med på UNESCOs världsarvslita sedan 1997.

Idag är staden centrum för handel, konst, industri, utbildning och kultur. Staden har fantastiska teatrar, museum, operahus, konstgallerior och några av Iatliens bästa utbildningsinstitutioner. Ekonomiskt är staden endast överträffad av huvudstaden Rom och Italiens ekonomiska centrum, Milano. Staden är också känd för sin bilproduktion (Fiat och Alfa Romeo) och sina två stora fotbollslag, Juventus F.C. och Torino F.C.

Bland stadens största sevärdheter finns det storslagna kungapalatset Palazzo Reale, som ger dig möjlighet för att få en inblick i de kungliga spåren. Du kan också njuta av de kungliga trädgårdarna bakom palatset, eller besöka den närliggande barockkyrkan San Lorenzo, som tidigare var kungafamiljens kyrka.

En annan stor sevärdhet som du inte bör missa, är Italiens museum för bilar, Museo dell"Automobile Carlo Biscaretti di Ruffa, som ställer ut hela 150 stycken originalbilar, däribland den första Fiat-bilen som 1907 vann världens längsta bil.kapplöpning mellan Paris och Peking.

Du rekommenderas också besöka Det egyptiska museet i Palazzo dell"Academia delle Scienze, som har världens största samling av egyptiska föremål utanför Egypten, och det nationella filmmuseet - Museo Nazionale del Cinema - som huserar i en av Turins mest kända byggnader, Mole Antonelliana, vars stigande torn och höga spira har blivit kännetecken för staden.

>>> Få mer information om en resa till Turin här

 
search map