Hotell i Stresa vid Maggioresjön

Charmiga Maggioresjön - 5 dagar

 
Charmiga Maggioresjön - 5 dagar är inte tillgänglig i dagsläget
Charmiga Maggioresjön - 5 dagar är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Stresa här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Dessa dagar kommer du alltså att få uppleva en del av det som Maggioresjön och dess omgivningar har att erbjuda som underbar natur och spännande sevärdheter.

Boendet kan eventuellt tänkas bli annat hotell än det angivna, men om detta skulle inträffa så får du besked inom det kortaste efter det att du bokat. Standarden och förutsättningarna blir dock de samma. Denna resa kan du boka i perioden 3/4-10/10.

Hotell undar resan
Dagsprogram
Galleri
Priser och avreseinformation

En av Italiens vackraste platser

Norra Italien och framför allt Maggioresjön anses vara en av landets vackraste delar. Landskapet är bedårande och lockar gäster året runt som vill vara ute i naturen. Du kommer att utgå från Stresa, som är en av sjöns pärlor. Vackra villor, sköna båtturer, goda viner och hissnande utsikter väntar dig på denna resa.

Kort dagsprogram

Dag 1: Ankomst till ditt hotell
Dag 2: Upplev de Borromeiska öarna
Dag 3: Idag är det dags för vinprovning
Dag 4: Panoramautsikt från Mottarone
Dag 5: Dags att resa vidare

Du bor med komfort på tresjärnigt hotell

Du bor i dubbelrum med dubbelsäng eller twinbäddar, badrum med dusch eller badkar. Faciliteterna är som minimum Sat-TV, minibar, kassafack och hårtork.

Dagsprogram

Dag 1 - ankomst till ditt hotell

Du anländer till ditt hotell där du ska bo fyra nätter. På kvällen väntar dig en middag på hotellet.

Dag 2 - upptäck de Borromeiska öarna

I dag, efter frukosten, ska du åka båt och ta dig ut till de omtalade Borromeiska öarna. Dessa ligger vackert utanför staden Stresa. Öarna har fått sitt namn efter den aristokratiska familjen Borromean som ägde marken under 1500 och 1600-talet. Eftersom familjen enbart använt sig av de bästa arkitekter och trädgårdsmästare är resultatet därefter, med andra ord imponerande. Som lite kuriosa kan vi berätta att öarna Madre och Bella blev förvandlade till lyxresidens medans den tredje ön, som heter "dei Pescatori", fick fortsätta sitt traditionella "fiskeliv". På denna resa kommer du att få besöka det magnifika Palazzo (palatset), Pinacoteca (konstgalleri) och de vackra trädgårdarna på Isola Madre. Du kan, om du känner för det, stanna till på Isola dei Pescatori (Isola Superiore) för att ta del av dess "lokala" atmosfär. När du väl hoppat på båten kan du hoppa av och på, som det passar dig. Båten går var 30e minut mellan öarna. Middag har du på hotellet.

Exempel på hur din dag kan se ut ser du nedan. Vi reserveras oss för ev tabelländringar. - Stresa avgång kl 10.30 - Isola Bella ankomst kl 10.35 där du stannar kvar en stund - Isola Bella avgång kl 12.05 - Isola Pescatori ankomst kl 12.10 där ett stopp för lunch kan rekommenderas - Isola Pescatori avgång kl 14.15 - Isola Madre ankomst kl 14.35 där du har tid att utforska ön - Isola Madre avgång kl 17.14 - Stresa ankomst kl 17.45

Dag 3 - i dag väntar dig en vinprovning

Efter frukosten har du nu ledig tid att njuta av dina omgivningar. Vi vill dock föreslå att du besöker trädgårdarna i Villa Taranto, som ligger ca 15 km från Stresa. Dessa trädgårdar är kända världen över för sin skönhet och visar upp ett stort antal växtarter. Detta är resultatet och en "kärlekshandling" av den skotska kaptenen McEacharn, år 1931. Så njut av myriaden av både färger och dofter! På eftermiddagen kommer du att besöka en liten vingård som ligger i Piemontes nordöstra del och där man producerar högkvalitativa röda viner. I området är det lokala druvor som Nebbiolo och den antika Vespolina som regerar. Till vinet kommer du även att få smaka på ostar, kallskuret och andra lokala produkter. Väl hemma igen väntar dig en middag på hotellet.

Dag 4 - panoramavyer från Mottarone

Du börjar dagen med frukost i vanlig ordning, sedan väntar dig hissnande vyer. Du tar bilen till linbanestationen Stresa-Mottarone som du har vid Piazzale Lido, intill sjön mitt emot Isola Bella. Det tar dig ca 20 minuter att nå en höjd på 1491 m ö h. Du kan stanna till, om du vill, halvvägs upp på Alpino där du kan njuta av en 15 minuters promenad och besöka Alpinas botaniska trädgård. När du är klar tar du dig tillbaka till linbanan och fortsätter till Mottarone där du fortsätter med sittliften till toppen. Här har du en 360 graders panoramavy över Po-dalen, alperna och de sju sjuarna. Mottarone anses vara en av Italiens vackraste naturterrasser. Uppe på toppen har du Alpyland - 1,2 km av spännande bobslides på räls. Denna häftiga aktivitet passar både stora som små, dock ej barn under 4 år. Du åker en bit ner med denna och sedan för att komma ända ner igen till din utgångspunkt tar du linbanan som du tog upp. Väl tillbaka på hotellet väntar dig en middag.

Dag 5 - dags att åka vidare

Nu är resan slut för denna gång. Efter frukosten kan du bestämma dig för om du vill upptäcka mer av dina omgivningar och då på egen hand, de andra sjöarna eller bege dig hemåt igen.

Priser och avreseinformation

Du söker på 4 nätters vistelse och du kan ankomma vilken dag du vill i veckan du vill, förutsatt att det finns ledigt. Vad totalpriset innefattar ser du under rubriken, priset inkluderar.

Priset inkluderar:
- Fyra nätter på Hotel Lido Perla Nera i Stresa el liknande inkl halvpension
- Parkering på hotellet
- 1 vinprovning och besök på ett vineri i “Colline Novaresi Doc” området
- Båt till de Borromeiska öarna med inträde till Palazzos, Pinacoteca och trädgårdarna
- Biljett för den panoramiska linbanan upp till Mottarone
- Returbiljett för linbanan tillbaka till Stresa
- Biljett för åktur med bobslides, Alpyland
- Broschyrer och kartor du behöver för att följa de utsatta leder som finns med i programmet

Priset inkluderar inte:
- Transport till och från Italien och till hotellet
- Transport i området (du har egen bil el. hyrbil)
- Övriga måltider och drycker
- Lokala skatter
- Övrigt som inte är nämnt under inkluderat

 
 
search map