Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mest populära städer och område

Så här hittar du priset på din resa

I sökmotorn kan du jämföra priser på resor med alla erkända flygbolag. Ska du på semester i Piemonte, rekommenderar vi att fu flyger till antingen Milano eller Turin. Du bestämmer själv avresedag och reslängd, och naturligtvis också om du vill flyga direkt eller med en mellanlandning. Beställer du en paketresa till Piemonte är du täckt av resegarantin.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Mer information till din resa till Piemonte

Piemote, belägen vid foten av Alperna i den nordvästra delen av landet, är Italiens näst största region, endast överstigen av Sicilien. Regionen har cirka 4,6 miljoner invånare, varav cirka 900.000 bor i Turin.

Piemonte är känd för sina rika gastronomiska traditioner, som nästan gett regionen status som ett matmekka, vilket säger mycket när det är Italien det är på tal om. Det är bland annat här man producerar några av Italiens bästa viner. En av regionens vin-specialiteter är det mousserande vinet spumante, som ofta serveras vid festliga händelser. Med de bästa av regionens viner kommer från Langhe vindistrikt, som erkändes som världsarv av UNESCO år 2014, och är platsen där några av Italiens allra bästa röda viner produceras.

Av andra gastronomiska specialiteter i regionen, kan bland annat nämnas bräserad grytstek med Barolo, ravioli fylld med den lokala kaninen coniglio grigio, diverse risotto-varianter, och en massa vilt. Något vi verkligen kan rekommendera är att lägga ett besök på en eller flera av regionens otaliga vingårdar, där du kan smaka på lokalt producerade viner och lantbruksprodukter, och ofta också få en inblick i hur allt framställs. 

För att få upp aptiten, kan du besöka några av regionens många charmiga städer, såsom Asti, Canelli, Barolo och Alba - och inte minst regionshuvudstaden Turin. Kungastaden, som senare utvecklades till att bli en viktig industri- och kulturstad, bjuder bland annat på otaliga neoklassiska palats, det erkända egyptiska museum, den kungliga residensen, samt en värld av restauranger och caféer. På dessa caféer kan du ofta bli serverad den lokala specialiteten "bicerin", som består av varm mjölk, kaffe och stadens fantastiska lokalt producerade mörka choklad.

Och om det inte får upp aptiten tillräckligt, så kan du alltid överväga en lite mer ansträngande aktivitet i regionen, såsom att åka skidor i Alperna, vandra i några av regionens många vackra skogar, eller åka iväg på en båttur på en av regionens floder.

Få mer information till en semester i Piemonte här

 
search map