Piemonte Recept: Smördegspaj med marmelad

En annan version av Crostata längst fram till vänster Fruksotbuffén, som den kan se ut på B&B Fior di Farine Kvarn-butiken på B&B Fior di Farine Gården på B&B Fior di Farine
 

Hämtar innehåll

Tillagning: 50+30 minuters gräddningstid
Antal personer: 1 paj

Ingredienser

 • 150 g vetemjöl, typ 00

 • 100 g majsmjöl

 • 100 g smör, rumstemperatur

 • 100 g socker

 • skal från 1 citron

 • 1 ägg och 1 äggula

 • 2 tsk. bakpulver

 • Valfri marmelad
 • Tillagningen

  Blanda bakpulver och mjöl, tillsätt smör och knåda till en "sandig" blandning. Tillsätt socker och ägg (ett ägg och en extra äggula) och knåda väl. Degen ska vara mjuk och inte klibba. Forma degen till en boll, slå in den i plastfolie och lägg den i kylen i minst 30 minuter.

  Efter minst 30 minuter i kylskåpet delas degen i tre lika stora delar. En tredjedel läggs till sidan. Den största delen av degen rullas nu ut på två bitar bakpapper för att passa i en pajform (ca. 27 cm i diameter). Degen bör ha en höjd på 3-4 mm och en diameter på omkring 30 cm. Placera degen i pajformen när den är utsträckt, så att den har en kant på ca 3 cm höjd. Om det blir det deg över, lägg den åt sidan tillsammans med den sista tredjedelen. Smeta nu ut marmeladen i botten i ett jämnt lager. Kavla ut den överflödiga degen och skär den i remsor med en bredd på ca. 2 cm. Dessa kommer att användas för att göra klart pajen genom att slå samman eller korsa dem, så att de bildar ett rutmönster över pajen. Pajen gräddas sedan i en i förväg uppvärmd ugn med en temperatur på ca. 180 ° C i ca 30 minuter.

  Servering: på samma sätt som på B&B Fior di Farine

  Servera med en rik klick creme fraiche till kaffet eller ät den som en del av frukostbuffén som de gör på Fior di Farine, bredvid de andra bakverken och croissanterna.

  Om du vill smaka en äkta version från Piemonte med lokala ingredienser såsom mjöl från kvarnen Mulin Sobrino och egenproducerad marmelad, kan du boka en vistelse på B& B Fior di Farine hos oss på In-Italia.

   

  Rekommendationer till dig

  Agriturismo Le Pale

  Bogliasco, Ligurien

  Villa Sciare Modo

  Scillichenti, Sicilien

  Villa Patrizia

  Castellammare del Golfo, Sicilien

  Nyheter från In-Italias
  BLOGG
  Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

  Populärt i Piemonte

  search map