Ortasjön, Piemonte Ortasjön: Norditaliens förbisedda pärla

Hotel Cortese Hotel San Rocco
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Vid Ortasjön känner man sig förflyttad till en tid då massturismen inte existerade. Den lilla förtjusande sjö som ligger nära Malpensa flygplats i Milano (endast ca. ½ timmes körning), lockar med natur och kultur … och en intimitet och oförstördhet som grannsjöarna Maggiore och Como inte alls kan leva upp till.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Ortasjön är ett naturskönt drömland var det harmoniska samspel mellan natur och kultur gör att upplevelserna avlöser varandra i snabb takt. Gör t.ex. ett besök i den karaktärsfulla byn Orta San Giulio med trevliga matställen och små specialbutiker med lokala delikatesser. Uppe bakom byn ligger parken Sacro Monte di Orta med 20 kapell från år 1590 som alla är dedikerade till Den Helige Franciskus av Assisi – området figurerar på UNESCO’s prestigefulla lista över världsarv. Vid byns lilla färjeläge finns det avgångar till den pittoreska lilla ön Isola di San Giulio, var det härskar massor av mystik

Börjar det klia i fingrarna för att shoppa så besök den livliga torsdagsmarknaden i Omegna. Vill man hellre handla inomhus och lite mer modernt, bör man inte missa Alessi Factory Store (italienskt designermärke inom inredning och köksutrustning), som håller till i Crusinallo, strax norr om Omegna. Ryktet säger att det är anmärkningsvärda besparingar man kan göra.

Hotel Cortese i Armeno (mellan Maggioresjön och Ortasjön): Står natursköna upplevelser, turisttomma områden och avslappning högt på listan, bör du inte missa Hotel Cortese.

Här har man lagt stor vikt på de fina kvalitetsmaterialen, arkitektoniska finurligheter, inredningsmässiga detaljer och behagliga färgsammansättningar. Utomhus har det inbjudande poolområdet nästan en magnetisk dragningskraft.

 
search map