Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Här finner du ett praktexempel på en sjö men behaglig och överskådlig storlek, oupptäckt, den magiska lilla ön Isola di San Giulio, skönt naturlandskap och sist men inte minst den stämningsfulla historiska staden Orta San Giulio med färjeläge, stämningfull torgplats och små gränder. Ortasjön ligger omedelbart väster om Maggioresjön i Piemonte och är en absolut oupptäckt pärla bland de norditalienska sjöarna. Storleken är överkomlig, så man kan njuta av det natursköna landskapet och sjöns vatten, som är det renaste i Europa.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Endast ½ timmes bilkörning från Malpensa flygplats

Sjöns ursprungliga namn är Cusio och är i Italien känt för sitt höggastronomiska kök, vacker natur, konst och kultur. Läget är fantastiskt, då man snabbt kommer til metropolerna Milano och Torino, grannsjön Maggioresjön (som är i stor kontrast till den lilla intima och folkliga Ortasjön), den vackra bergsbyn Domodossola och för övrigt är avståndet till Malpensa Flygplats i Milano bara ½ timme med bil.

Läs mer om Ortasjön

Små mysiga städer med marknader

Runt sjön ligger det små trevliga byar och den största heter Omegna, som ligger i den nordligaste delen. Omegna har marknad en veckodag (torsdag), där italienarna och turisterna vallfärdar långväga ifrån, för att njuta av den underbara torgkänslan. Andra marknadsdagar omkring sjön är onsdag (Orta San Giulio) och om man tar sig till Maggioresjön så kan man även besöka marknader på måndagar(Baveno), tisdag (Arona), fredag (Borgomanero-Stresa) och lördag (Intra). Dessutom så vill design-intresserade finna tillfredställelse i att besöka Alessi Factory Store, som också ligger i Omegna. Det världskända italienska designmärket Alessi framställer alla tänkbara köksinredningsdetaljer i alla färger och former. Ryktet säger att det verkligen är värt denna långväga färd för att köpa fabriksförsäljningsvaror.

Besök berget Mottarone

Ett annat utflyktsmål som ligger i närheten av Ortasjön är berget, som skiljer sjön från Maggioresjön Mottarone, med sina 1491 meter som ger området en vacker natur och är många skidälskares paradis. Från toppen av Mottarone kan man vid klara dagar se 7 sjöar: Orta, Maggiore, Mergozzo, Varese, Comabbio, Monate och Biandronno.

Vin och gastronomi

För Mat & Vin-intresserade kan området Le Colline Novaresi (Novara-backarna) varmt rekommenderas för deras många prestigfyllda viner (bland annat Colline Novaresi DOC bianco) och gastronomiska upplevelser. Området är dessutom känt för sina många korv- och svampspecialiteter samt sjöns fisk.

Sjön är, som nämnts tidigare, Europas renaste och erbjuder till många vattenaktivitetar, så som kanot, vattenskidor eller vindsurfing bland annat.

Isola di San Giulio

Områdets absoluta stolthet är en liten ö Isola di San Giulio, som ligger mitt i sjön med sin egendomliga profil av täbyggda konstruktioner, däribland öns kyrka och nunnekloster. Öns basilika San Giulio döljer många målnigar och skulpturer av högt historiskt värde. Ön är tillgänglig och kan besökas med båt från Orta San Giulio för en mindre symbolisk summa. Det är en gata runt hela ön och man kan snabbt gå runt ön på några minuter, då det bara är 650 m i omkrets.

Orta San Giulio

Den välbevarade historiska byn Orta San Giulio ligger ute på spetsen med fronten mot den lilla ön Isola San Giulio. OM man önskar ha en semester bland historiska monument och byggningar, stämningsfulla torgplatser utan trafik, en mängd matställen och många små specialbutiker med urval av områdets alla delikatesser, finns det här.

Dölj texten
 
 
search map