Hotell i Orta San Giulio vid Ortasjön

Villa Crespi

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Vi får gå tillbaka till år 1879 då den välbärgade bommullshandlaren Cristoforo Benigno Crespi bestämde sig för att ta med sig hem lite av Baghdad's charm till sitt älskade Lago di Orta (Ortasjön).

En beständig kärleksförklaring

Det vackra huset fick sitt namn efter hustrun Pia Travelli Crespi och huset var en kärleksgåva till henne. Huset är en fröjd att titta på och de orientaliska detaljerna är påtagliga, som t.ex tornet som ska påminna oss om en minaret. År 1999 renoverades villan med varsam hand och drivs idag av två eldsjälar, Cinzia och Antonino som även står för matkonsterna.

Läs mer om Villa Crespi

För dig som uppskattar god mat

Att du äter gott på Villa Crespi råder det inga tvivel om, och det är Antonino Cannavacciuolo som står för kreationerna. Han kommer ursprungligen från en liten by utanför Sorrento och har sedan barnsben varit intresserad av matlagning. Hans erfarenhet på Michelinkrogar i Frankrike har bidragit till att han själv fått mer än en av den berömda stjärnan och så även de "Tre Hattarna" (Guida dell'Espresso) och de "Tre Gafflarna" (Gambero Rosso).

Restaurangen har två Michelinstjärnor och håller stängt måndagar. Matlagningskurser går att anordna på förfrågan och då är det Antonino själv som guidar dig. Även andra önskemål går att ordna på förfrågan som t.ex helikopterturer, limousinservice, barnvakt, utflykter av olika slag och personal shopper.

Du bor med ett vackert läge

Villan har ett bra läge då det ligger ganska nära sjön och du har ca 600 meter till närmsta strand. In till Orta San Giulios mysiga lilla centrum är det ca 900 meter och där har du såväl post, bank, apotek, små butiker, barer och restauranger med utomhusservering. Eftersom villan ligger intill Via Panoramica och Via Novara kan du härifrån med lätthet göra flera trevliga utflykter. Du kan bl.a besöka Lago di Orta's övriga mysiga platser men du tar dig även snabbt över till den vackra sjön, Lago Maggiore som du har endast ca 30 minuter bort. Till Milano är det ca 84 km och är du shoppingsugen kan du passa på att svänga förbi Novara, som ligger ca en timme söder om sjön, där du har ett fint centrum med mycket bra utbud av allt mellan himmel och jord. Väl hemma igen kan du koppla av i bastun eller så har du förbeställt massage eller annan välbehövlig behandling.

Charmiga rum i tidsenlig stil

De finns olika rumstyper att välja mellan på Villa Crespi trots att här endast finns 14 rum och vi kan erbjuda tre av dessa typer. Dubbelrum (classic) som är på ca 22 m² och har liten balkong med delvis utsikt över sjön, dubbelrum (deluxe) som är på ca 26 m² och Juniorsvite som är på ca 30 m². De är alla utrustade med aircondition, Wi-Fi, Sat-TV, minibar, vattenkokare, kassafack, hårtork, slippers, badrum med dusch förutom dubbelrum (classic) som har badkar.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Liknande ställen

Hotel San Rocco

Orta San Giulio, Piemonte

Hotel Regina Palace

Stresa, Piemonte

Hotel Cortese

Armeno, Piemonte

Rekommendationer till dig

La Cecinella

Cecina Mare, Toscana

Hotel Porto Roca

Monterosso, Ligurien

Hotel Residence Mondial

Moneglia, Ligurien

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Piemonte

search map