Orta San Giulio, Piemonte Det heliga berget i Orta

Utsikt från Sacro Monte d'Orta
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

På UNESCOs världsarvslista

Dessa "Sacri Monti" betraktas som bärare av stor skönhet, bland annat på grund av det sätt de är integrerade med det omkringliggande landskapet av backar, skogar och sjöar. De rymmer alla viktiga konstverk i form av väggmålningar och skulpturer. År 2003 blev "Sacri Monti" upptagna på UNESCOS lista över värdefulla platser.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Skiljer sig från andra

Konstruktionen av detta område över Ortasjön, med totalt 20 små romersk-katolska kapell, tog fart år 1583 och är dedikerat helgonet Francesco av Assisi. Att stället just är dedikerat till ett helgon, och inte till Kristus eller Jungfru Maria, gör att det skiljer sig från övriga "Sacri Monti". Konstruktionen av kapellen föregick i över ett århundrade och detta avspeglas framförallt i de olika arkitektoniska byggstilarna, från renässans till barock och rokoko.

Öppettider

Du kan besöka kapellen året runt från kl 9-16.30 och från kl 9.30-18.30 på sommaren. I parken finns en mindre restaurang med en bar, en souvenirbutik och ett picknickområde nära parkeringsplatsen.

 
search map