Hotell i Moretti i Piemonte

Albergo Moretti

 
Albergo Moretti är inte tillgänglig i dagsläget
Albergo Moretti är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Moretti här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Man skulle nästan kunna tro att det är tal om ett skämt: Hotellet Albergo Moretti ligger i staden Moretti på Piazza Moretti, och ägaren heter...Massimo Moretti. Som om inte det skulle vara nog. Många har nog också svårt att tro sina ögon när de ser priserna: Kan det verkligen än idag vara så billigt att bo ordentligt i Italien?

Trevligt och familjärt

Där måste vi säga att även vi blev överraskade då vi besökte hotellet. De 16 rummen är propra och stilen beskrivs bäst som familjär. Det passar sig nästan bättre att kalla stället för ett pensionat istället, då majoriteten av gästerna kommer återvänder hit år efter år och stannar i veckor med helpension. Många av dem har återvänt under de senaste 15-20 år. De flesta kommer från den liguriska kusten, ytterst få besökare här är utländska.

Läs mer om Albergo Moretti

Bo i hjärtat av Moretti

Man kommer fort in i livet och stämningen i denna lilla stad och framför Albergo Moretti finns det som ett litet naturligt torg med hotell på ena sidan, familjen Morettis bor på den andra sidan och ett annat hotell på den tredje sidan. Det är ett sant nöje att sitta i baren eller på dess stora altan och fundera på livet, om man nu inte har fått ett rum med egen balkong (finns sju av dem). Dock ska det tillföras att rummen är spartanskat inredda, och sängarna är inte av den största storleken.

Långt ifrån det normala

Hotellets restaurang är ett kapitel för sig. Den är speciellt trevlig, ja nästan romantisk, och när In-Italias representant åt här blev han riktigt imponerad. Lokalborna ville inte ha några av de smarta nya rätterna de ryckte nog på näsan åt all den raffinerande mat som serverades honom. Det skall också tilläggas att det kan vara en prövning för ens figur att äta så gott som han gjorde varje dag! Vinlistan är också det en trevlig överraskning, för vem hade väntat sig att hitta gamla barolo- och barbarescoviner samt flera av Toscanas största viner, så här långt ut på landet? Det finns cirka 150 viner att välja på i vinlistan, och prismässigt börjar de på 8½ € och uppåt, men på inget sätt orimliga priser (för vin som Gajas Costa Russi 1988 och B. Giacosas barbaresco 1990). Några få exempel visar även den som vet att vinpriserna inte heller är högre här än i butikerna, tvärtemot: Siepi 1997 kostar 60 €, Asinone 1996 & 1998 från Poliziano kostar 32 € och en glimrande Moscato d'Asti från La Caudrina fås för 12 € !

Man skulle gott kunna komma hit endast för att dricka, äta gå några trevliga promenader eller bara läsa en god bok.

Dölj texten
 
 

Gästomdömen av Albergo Moretti

Läs personliga omdömen av Albergo Moretti som ligger i Piemonte. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Albergo Moretti. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 2 omdömen från Albergo Moretti

Suveränt uppehälle i Piemonte

Det har varit en stor gåva att uppleva och bo på Aöbergo Moretti.
Att få en inblick i de lokalas livsstil, det lugna livet, och välkomnandet på den lokala baren.
Värdparets gästfrihet.
Rätter vi inte tidigare har upplevt och vidunderligt vin vi inte tidigare har smakat.
Stället kan endast rekommenderas och vi kommer att besöka det igen.

Läs mer

En gömd liten pärla

Vid ett tillfälle, ankom jag och min bättre halvdel till den lilla bergsbyn Moretti en lördag i juli 2014. Vi fick ett litet med ordentligt rum med eget badrum och en liten balkong. Vi hade beställt uppehåll med halvpension och det skulle vi inte ångra för med endast 2 andra övernattande gäster, hade den manliga delen av värdsparet haft god tid att laga mat hela eftermiddagen. De serverade en klassisk italiensk 4 rätters meny, och den var helt perfekt tillagad.

Dagen efter tog vi ut och vandrade i de omgivande bergen, det blev till 13 km och så hade de igen lagat middag tills vi kom tillbaka.

Allt i allt är detta ett riktigt mysigt hotell, beliggande mitt i en väldigt liten landsby. Det händer inte mycket här, det finns inte så mycket att se på, men om man har lust att vandra och bara njuta av stillheten kan man göra det här och samtidigt uppleva autentisk italiensk landsbystämning.

Vi var väldigt nöjda med hotellets service och maten var verkligen ett fynd för pengarna.

Läs mer

Lars med sällskap från Katrineholm i Sverige bodde på Albergo Moretti i Moretti från den 15. till den 21. september 2011.

Vi hade en fin vecka i Italien och ett bra boende hos Moretti i Moretti. De utsökta 4-rättersmiddagarna var värda varje kurva på de slingriga vägarna upp till Moretti. Strategiskt läge mellan kusten i söder och Alba, Asti och Acoui Terme i norr. Lagom avstånd från Bergamo dit vi flög med Ryan air. Fick dessutom sista kvällen smaka ett desertvin som inte var av denna världen, vi hade gärna tagit med oss en kartong hem.

Läs mer

Stig och Gunilla från Växjö i Sverige bodde på Albergo Moretti i Moretti från den 27. till den 29. juni 2009.

Vår resa till Italien sommaren 2009 med tre olika besök och boende

2. Albergo Moretti
Därefter bar det av till Albergo Moretti som ligger högt upp och vägen dit var lite kringelkrånglig. Även detta ställe i Piemonte men landskapet skiftade starkt och var helt annorlunda dock vackert. När vi väl kom fram togs vi emot med öppna armar av en kvinna som inte visste hur väl hon ville. Inkvarteringen där är vi också helt nöjda med. Vi hade bokat in halvpension och den var mer än väl värd sina pengar.

Dagtid besökte vi närliggande små samhällen, mycket trevligt.

Det kändes bara lite ensamt. När vi skulle äta vår första middag kikade vi in i matsalen som var uppdukad till ca 50-70 personer. Vi avvaktade men det kom inga fler. Vi gick in och efter en stund kom ännu ett par, dessa var från Danmark. Fler blev vi inte men det gjorde ingenting för denna 6 rätters måltid som vi blev serverade var något helt otroligt. Man kunde tro man hamnat på världens lyxkrog. Oerhört smakligt, gott, trevligt upplagt och serverat. Gissa om vi njöt. Dag två var det bara vi i matsalen. Allt lika gott och lika många rätter.

Frukosten var också suverän på Albergo Moretti och vi kan varmt rekommendera ett besök där.

Läs mer

Bedömning av Albergo Moretti

Läs mer

Bedömning av Albergo Moretti

Läs mer
 
search map