Hotell i Monforte d'Alba i Piemonte

Le Case della Saracca

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Giulio har lagt år och passion på att renovera denna gamla och stämningsfulla byggnad med att blanda den Medeltida stämningen med en personlig och fantasifull inredning. Moderna material som glas och stål blandas med trämaterial och sten. Stämningen är absolut osedvanlig, en blandning av mörk medelålder och postmoden romatik. Detta ska bara upplevas!

Monfortes antika stadsdel

Saracca är Monfortes äldsta kvarter och ligger i stadens högsta del. Gatorna är smala och byggda under Medeltiden helt utan hänsyn på dagens bilar, så i princip är det endast lokalborna som lyckas klara av att ta sig igenom och parkera precis vid huset. Det enklaste är att låta bilen stå vid huvudvägen, antigen nere i staden eller några få meter från stället och sedan gå de sista meterna till Le Casa della Saracca.

Läs mer om Le Case della Saracca

Restaurang ut över det vanliga

På första våningen finns det en ingång till Ca'd Camiot, ett kaffè och restaurang var man kan njuta av traditionell mat till förnuftiga priser samt pröva olika viner från området. Många av de lokala vinerna serveras också glasvis vilket fortfarande är ganska ovanligt i Italien. Restaurangen ligger på flera etager och är förbundna med en trappa av stål och glas samt med en hiss. De lokala charkuteriprodukterna bevaras i grottorna bakom matsalen och ställs ut i glasmontrar.

Ett ställe för par och finsmakare

Om vi å ena sidan rekommenderar ett uppehåll på Le Case della Saracca, så måste vi även å andra sidan avråda er från det. Allt beror på var persons ålder och fysik. Vi tycker inte att detta ställe är att rekommendera varken för barn eller för gångbesvärade. Om man har höjdskräck ska man uppmärksamma att gångarna och trapporna ofta har golv och trappsteg i glas vilket gör att höjden över markplan känns väldigt konkret. För alla de andra resande så är detta absolut ett ställe som ska upplevas, fast vi inte kan räkna med att alla kommer att vara lika entusiastiska som oss när det kommer till dess unika stämning.

Stämningsfulla rum

Det finns sex rum på stället och de är alla olika inredda med ovanliga lösningar. Om det i det ena rummet finns en dubbelsäng som hänger fast i taket finns det i ett annat rum ett annorlunda badrum i berget med en vägg av glas och stål, i det tredje finns det en invändig trappa och ett litet rum under sovrummet. Om alla kan man dock säga att de är ganska stora och mycket trevliga. De har alla ett litet kylskåp, vattenkokare och hårtork. Huvudingången till rummen ligger få meter från ingången till Ca'd Camiot men det finns även en invändig trappa som man kan använda sig av. Frukosten serveras i ett trevligt rum på Ca'd Camiot.

Läs om rummen på Le Case della Saracca

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map