Mondovì, Piemonte Grotta di Bossea

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

I byn Frabosa Soprana söder om Mondovì ligger Grotta di Bossea i dalen Val di Corsaglia. Grottan bildades för ca. 4 miljoner år sedan, upptäckt av några lokalbor iår 1850 och öppnad för offentligheten den 2:a augusti 1974.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Grottan anses vara en av de vackraste och viktigaste i Italien. Orsaken till detta är att grottan i sin variation av stenbildningar, floder, de underjordiska sjöarna samt vattenfallen som är något helt speciellt. Ingången till grottan går genom en 110 meter lång passage, var floden rinner ca. 20 meter ner. När man kommer ut genom passagen blir grottan bredare.

På turen genom grottan går man längs floden och möter på vägen de underjordiska sjöarna och flera grotthålor. En av de hålor man kommer igenom är Salone dell’Orso (björnhålan), var det är möjligt att se skelett av en grottbjörn. I förhållande till den bruna björnen som använder grottor för att gå i ide i använde grottbjörnarna dem också till att bo i om vintern, föda sina ungar och de dog också i grottorna, vilket gör det möjligt att se skeletten.

Den största hålan i Grotta di Bossea är Sala Garelli som är 150 meter lång, 60 meter bred och mellan 50 och 80 meter hög. Grottan är öppen alla årets dagar med undantag av den 25:e december och 1:a januari. Den guidade turen man kan köpa biljett till är på italienska men man får en förklarande text på engelska och tyska.

 
search map