Semesterbostäder & hotell i Mombaruzzo

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mombaruzzo är en kommun med ca. 1 100 invånare som ligger i Asti-provinsen. Den är speciellt känd för sina legendariska och välsmkande Amaretti-kakor samt för många kända DOC-viner, till exempel Barbera d"Asti och Brachetto d"Acqui.

Medeltidsstaden Mombaruzzo, som är värt ett besök i sig, bjuder på många präktiga byggnader, till exempel den romaska kyrkan Santa Maria Maddalena från 1500-talet, fästningstornet Torre Civica och 1500-talstornet Torre Civica samt 1500-tals kyrkan Sant"Antonio Abate.

Av andra städer i närheten kan nämnas Nizza Monferrato (ca. 9 km) och trevliga Acqui Terme (ca. 16 km). Turin och Genova ligger ca. 100 km bort.

Karta över Mombaruzzo

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi tillhandahåller i området, samt för att se avstånd till närliggande flygplatser och andra städer i norra Europa.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos In-Italia har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Piemonite.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Mombaruzzo? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Använd gärna filterfunktionen i sökmaskinen för att hitta helt rätt.

Piemonte är generellt ett idealt resmål för livnjutare, med sina vackra landskap och många charmiga medeltida städer, där de gastronomiska upplevelserna står i kö. Vill du uppleva regionens berömda vinproduktion på nära håll, kan en bondgårdsseemester på en så kallad agriturismo i Piemonte, vara helt rätt val. Men oavsett vilken inkvartering du beställer, kan du se fram emot en oförglömlig semester i regionen vid foten av bergen.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Piemonte för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Det är inte oöverkomligt att äka iväg på en kör-själv-semester till Piemonte, som ligger cirka 1700 km från (mellersta) Sverige. Föredrar du att flyga, finns det dock åtskilliga flygplatser att välja emellan. När du är på semester i Mombaruzzo, ligger Genova flygplats närmast, men inom rimlig räckvidd ligger också flygplatserna vid Turin och Milano. Dessa flygplatser betjänas av ett brett urval flygbolag, som easyJet, Ryanair, SAS och Norwegian, som alla har rutter till övriga Europa, däribland Sverige och Danmark.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på In-Italias hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det kör regionaltåg till Stazione Mombaruzzo nedanför staden, från Asti och Acqui Terme. Kommer du från Genova, kan du byta här. Därtill kommer diverse bussförbindelser till bland annat Alessandria och Nice, samt inte minst de bra vägarna, som gör det lätt att komma till och från staden i bil. Ankommer du med flyg, finns det möjlighet att hyra bil på flygplatsen.

Restauranger och shopping

Det hittar en handfull restauranger i Mombaruzzo, där du kan stifta bekantskap med det lokala köket. Därutöver kan de se fram emot alla de trevliga restaurangerna du möter på dina turer i Piemonte. Även i en liten stad, kan du hitta restauranger av hög klass, och i de lite större städerna är urvalet naturligtvis stort med en hel värld av spännande kulinariska upplevelser som bara väntar på att bli utforskade.

I grannstäderna hittar du supermarknader och butiker, där du kan köpa dagligvaror och hitta lokala specialiteter. De flesta städer i Italien har dessutom en utomhusmarknad som återkommer varje vecka, och som kan vara en intressant möjligthet att sätta smaklökarna på prov. Dessutom är det här du kommer nära den lokala befolkningen.

Läs mer om Mombaruzzo

Utflykter

Mombaruzzos pittoreska läge är en bekväm utgångspunkt för många spännande utflykter i regionen, som är rik på historiska städer, konst, gamla kyrkor och monument, varma källor, antika marknader och inte minst vingårdar.

I städer som Acqui Terme och Asti, kan du lätt få många timmar att gå, med att strosa runt i de gamla stadskärnorna som är omgivna av vackra byggnader. Eller varför inte slappna av i solen på ett café på ett trevligt torg? Under året hålls det ofta olika historiska och gastronomiska festivaler, liksom det alltid finns många intressanta butiker att utforska.

Piemonte är generellt känd för alla sina delikatessbutiker, luoghi del gusto, som du hittar utspritt i regionen. Ett besök i en eller flera av dessa är perfekt, om du vill uppleva regionens stora smakuniversum.

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här

Dölj texten
 
 
search map