Resor till Maggioresjön

På en resa till Maggioresjön kan man bland annat uppleva de Borromeiska öarna
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Mer information till din resa till Maggioresjön

Maggioresjön ligger i den norra delen av Italien, med sin västra bredd i regionen Piemonte, den östra delen i regionen Lombardiet och den norra delen som sträcker sig 13 km in i kantonen Ticino i Schweiz. Sjön är den längsta sjön i Italien, med en längd på 64 kilometer och är Italiens näst största sjö, endast överstigen av semestermekkat Gardasjön.

Maggioresjön bjuder på ett vackert och lugn naturområde, som ägnar sig perfekt till både avslappning och aktiv semester, bra vandringsrutter i bergen, stämningsfulla städer och de berömda Borromeiska öarna. Du kan också uppleva sjön och dess bakomliggande berg - i både Italien och i Schweiz - med Lago Maggiore Express, som genomför sin rutt med båt på sjön, och med tåg på land.

I staden Stresa, belägen lite norr om de Borromeiska öarna, kan du uppleva praktfulla villor, bland annat Villa Ducale och Villa Pallavicino med dess park och zoologiska trädgård. Från staden går en stor kabinbana upp till berget Mottarone, varifrån du har utsikt över 7 sjöar.

Precis utanför staden ligger som sagt de Borromeiska öarna, ssom är en ögrupp bestående av tre små öar, samt två klippskär. De tre öarna är Isola Bella, Isola Madre och Isola Superiore/Isola dei Pescatori, varav de två förstnämnda är berömda för deras palats och vackra trädgårdar. Isola dei Pescatori är den enda av öarna som idag är bebodd, och den har ett litet fiskarläge där du hittar restauranger och barar med en väldigt lokal känsla.

I staden Luino, lite söder om Maccagno, kan du uppleva Maggiore-sjöns största marknad och gå på upptäcktsfärd i stadens historiska centrum, där det finns många goda vin- och matbutiker. I staden Laveno kan du ta en linbana upp till Sasso del Ferro, varifrån det är en vacker utsikt över Alperna; Laveno är dessutom knutpunkten för färjetrafik tvärs över Maggioresjön. Och i Verbania möter du ett överflöd av naturliga "terrasser" och vackra trädgårdar, däribland den botaniska trädgården "Giardino Botanici di Villa Taranto" som sträcker sig över 16 haktar och innehar cirka 20 000 olika planter från hela världen.

>>> Få mer information om en semester vid Maggioresjön här

 
search map