Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Reser du till Italien via Schweiz är Maggiore sjön något av de första ställen man kommer till. Det är Italien näst största sjö och den mest berömda alpsjön. Den är i förhållande till andra ställen i Italien inte lika full av kulturella sevärdheter men kompenserar detta med en fantastiskt vacker natur. Den är ideal för såväl avslappnade som aktiva semester resenärer. Till exempel kan man åka upp och vandra i den vackra bergsnaturen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Västkusten

Stresa är en av de största turistmålen vid Maggiore-sjön. Staden har balnd annat en Lido (strand) norr om byn, där man kan ta linbanan upp till Mottarone-bergen och får en fantastisk utsikt ut över den kända skidsportsdestinationen vid Monte Rosa-berget. Från Stresa - som från många av sjöns städer - kan man ta båten till, vad som kan verka vara huvudattraktionen vid sjön, de små öarna Isole Borromee. Om man besöker staden i slutet av augusti eller början av september, kan man få uppleva den årliga muiskfestivalen.

Läs mer om Maggioresjön

Isole Borromee

Isole Borromee (Den vackra ön) var fram till 1700-talet inte mycket mer än en klippa, som stack upp ur havet. Men så en dag beslutade sig greve Carlo III Borromeo förära sin hustru Isabella en paradis-ö. Klippan blev då förvandlad till ett pompigt överflöd av Barok havsarkitektur med grottor, vattenfall, statyer, trappor, pelare och naturligtvis vackra färggranna påfåglar.

De andra öarna i den lilla ö-gruppen är Isola dei Pescatori och Isola Madre. Isola dei Pescatori (Fiskarnas ö) har bevarat lite av sitt ursprungliga liv och här kan man ännu finna restauranger och barer som ännu inte turisterna upptäckt. Isola Madre liknar Isola Bella med fina palats mitt i storslagna trädgårdar, men inte så extravaganta i sin utsmyckning.

Baveno, Verbania & Cannobio

Baveno ligger lite norr om Stresa. Här semestrade Drottning Victoria en kort period 1879 och la därmed grunden till det stora antalet engelska charterturister, som varje år vallfärdades hit. Från Baveno kan man bland annat göra små avstickare till Maggiore-sjön, Mergozzo-sjön eller så kan man ta turen upp på Camoscio-berget förbi de karakteristiska rosa granitstenbrott.

Byn Verbania är den finaste delen av Maggiore-sjöns industriområdet. DEn har sjöns mildaste klimat, vilket inspirerade den skotska soldaten Kaptajn McEachern att på 30-talet uppföra en botanisk trädgård. Trädgården heter Villa Taranto och har en imponerande samling av inte mindre än 20.000 olika plantor hämtade från hela världen.

Cannobios första hands sevärdhet är det heliga kapellet Santuario della Pietà, som år 1522 blev upprätt här för att en Madonna-bild på mirakulöst vis började fälla tårar. Dessutom ger det trevliga gamla bycentrumet, full av smala gränder och pastelfärgade kustfasader, Cannobio till en av de mest stämningsfulla byarna runt Maggiore-sjön och det är lätt att ta sig hit både med buss och båt.

Östkusten

Maccagno ligger i den nordliga delen av sjön och hit kommer betydligt färre turister. Staden är trevlig och man kan gå sköna promenader uppe i bergen. Te.x. kan man åka till staden Curiglia och fortsätter man 500 meter längs en stig når man den avlägsna byn Monteviasco. Det finns inga andra vägar hit och det är först på sistone som det blivit möjligt att ankomma med svävbanan.

Luino ligger strax söder om Maccagno och är värd ett besök om onsdagar då här finns Maggiore sjöns största marknad. I stadens historiska centrum finner man dessutom goda vin och mat butiker.

Laveno bjuder på de märkligaste sakerna. Stadens huvudindustri är keramik och det finns bl.a. ett keramikmuseum med konstiga och något komiska sevärdheter. Under julen kan man besöka en julkrubba som ligger under sjön. Från Laveno kan man via svävbanan åka till Sasso del Ferro, varifrån det är en vacker utsikt över Alperna. Härifrån går det även färjetrafik (med bil) tvärs över Maggioresjön till Verbania.

Lago Maggiore Express

Maggioresjön erbjuder sina besökare en ovanlig upplevelse med Lago Maggiore Express, som är en unik möjlighet att uppleva sjön och bergen på - både i Italien och Schweiz. Turen bjuder på sjöpanorama vid sjön, dramatiska berglandskap i dalarna Centovalli, Valle Vigezzo och Val d"Ossola samt besök i stämningsfulla medeltidsstäder som Domodossola, Stresa, Cannero Riviera, Cannobio och Locarno (i Schweiz). Man kan stiga på var som helst på rutten som genomförs med båt på Maggioresjön och med tåg på land. Det är möjligt att beställa lunch på vägen. Biljetter köps för en eller två dagar på tåg eller båtkontoren i de olika städerna.

Läs mer på Lago Maggiore Express
(hemsidan är på italienska, engelska, franska och tyska)

Dölj texten
 
 
search map