Semesterbostäder & hotell i Domodossola

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Denna charmiga stad ligger vid foten av de italienska alperna i Ossola dalen. Med sin egen tågstation fungerar staden som en internationell knutpunkt för framför allt tågresande mellan Schweiz och Italien.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Det bor ca. 19.000 invånare i staden som har rötter helt tillbaka från innan romartiden då den grundades av Lepontierna. Lepontierna var ett gammalt folkslag som man menar var av keltiskt ursprung. De bodde i den romerska provinsen Raetia som huvudsakligen omfattade det centrala och östra Schweiz. År 12 f. Kr. var staden under romerskt styre.

Läs mer om Domodossola

Den mest intressanta delen av staden är det historiska centrum med marknadsplatsen. Här arrangeras det marknad varje lördag, precis som det gjort sedan år 917. En annan intressant upplevelse är Via Briona med det gamla tornet och det historiska området av Motta med sina medeltidsgator.

Utanför staden finner man ”Det heliga berget av Domodossola” på berget Mattarella. Berget är ett av nio heliga berg i Piemonte och Lombardiet som finns med på UNESCOs lista över bevaringsvärda platser. På berget finns det romersk katolska kapell varifrån man har en fin utsikt över staden Domodossola.

Dölj texten
 
 
search map