Agriturismo i Corneliano d'Alba i Piemonte

Casale Mattei

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Casale Mattei ligger i centrum av den lugna landsbyn Corneliano d´Alba, endast 6 km från kulturstaden Alba där huset ursprungligen byggdes 1703. På den tiden låg huset i utkanten av byn och fungerade som gård. Idag har byn vuxit till en liten stad och där man tidigare fann öppna marker med betande boskap finns det numera hus och grannar. Vid huset finns innergården fortfarande kvar och fungerar som trädgård.

Varmt värdskap

Den unga och energiska Daniela bor på gården och har valt att inreda den gamla delen till rum för resenärer som kommer hit för att smaka av regionens vin och maträtter. På gångavstånd till huset finner man två goda restauranger som är kända bland den lokala befolkningen.

...och ett svalkande dopp i trädgården

I den stora trädgården har Daniela anlagt en pool där du kan sola längs poolkanten eller låta dig svalkas i det friska vattnet. Poolen som mäter 10 x 4 meter och endast 140 cm djup skiljer Casale Mattei från de flesta andra semesterställen som har en placering i centrum av en stad. Det är nämligen inte ofta du kan få både pool, goda matställen och ett centrum på gångavstånd under din semester i Italien.

Ät ute utan att ta bilen

I Corneliano finns inte många andra resenärer, än dem som bor på Casale Mattei. Det har sina fördelar, bland annat när du dricker en kopp kaffe eller ett glas vin på den lokala baren. Det har också sin fördel vad gäller prisnivån, inte minst när du besöker stadens restaurang eller pizzeria, där alla är kompis med ägarna. Dock är restaurangen och pizzerian endast öppen på helgen, och inte under veckodagarna då alla är upptagna med sitt jobb på landet. Ägaren av restaurangen har dessutom den vanan, som de flesta italienarna har, vilket innebär att han är ledig hela augusti månad. I städerna och på landet runt om Corneliano hittar du andra restauranger, dit du kan komma i din (hyr)bil.

Läs mer om Casale Mattei

Frukostbuffé i stallet eller trädgården

Frukosten serveras som buffé i det gamla stallet på bottenplan som nu har renoverarts smakfullt. När vädret tillåter är det också möjligt att njuta av frukosten utomhus i trädgården. Stället framstår som mycket fint och välskött i en fin gammeldags stil. Det hör inte balkong till rummen, men man kan sitta i den avgränsade trädgården och njuta under solen. Gården rekommenderas framför allt åt vuxna som önskar att utforska den pittoreska Langhe-regionen och som har ett öga för komfort och pris.

Läs om rummen på Casale Mattei

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Casale Mattei

Läs personliga omdömen av Casale Mattei som ligger i Piemonte. Omdömena av agriturismon är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Casale Mattei. Förutom omdömen av själva agriturismon kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 25 omdömen från Casale Mattei

Bra semesterställe

Super härligt ställe, vi har njutit av varje ögonblick som vi har bott här. Underbar familj som driver stället och som ser till att man har det bra. Ett ställe vi helt säkert kommer återvända till.

Läs mer

Personligt och formidabelt

Stället är fantastiskt. Man känner sig som en del av familjen. Stället har otroligt flotta rum. Frukosten är i topp och rummen städas varje morgon och det inkluderar rena handdukar osv. Härlig frukost varje morgon. Man kan hyra både cyklar och scooter på stället.

Läs mer

Trevligt ställe

Det är ett härligt och avkopplande ställe, ett jätteplus är poolen och verkligt härliga rum.
Augusti är bara inte den bästa månaden, eftersom mycket är stängt på grund av semester i Italien

Läs mer

Fint och lugnt ställe

Casale Mattei representerar ett avslappnat ställe med bekväma rum och fina uteområder. Passar bra för dem som vill ha några avslappnande dagar i Piemonte regionen.

Läs mer

Smakfullt och underbart beläget

Mycket smakfullt inredda rum - totalt 7 stycken - som ägs av ett äkta par, där frun är uppvuxen på den tidigare gården. Hjälpsamma värdar och fin frukost.
Hade varit fantastiskt om de hade velat erbjuda middag på kvällen. Det är ett sant nöje att vistas på stället.
Det går bra att äta medhavd mat, och det finns kylskåp och vattenkokare på rummet.

Läs mer

Italien romans

Det enda negativa att säga om detta ställe är att det inte är en vingård.
Vi hade några helt fantastiska dagar här och vi blev otroligt bortskämda under vår vistelse. Det är ett jättefint ställe för vuxna och par som gärna vill uppleva den äkta italienska atmosfären. Vi hade ett super fint rum (Celeste) med både kylskåp och vattenkokare. Skön säng och det var rent och fint.God italiensk frukost. Den lokala restaurangen heter Vagabond och ifall man gärna vill äta där, så måse man boka bord. Det har ingen meny men det gör absolut ingenting. Kocken bestämmer dagen meny och han är verkligen en mästare i köket. Man ska verkligen vara hungrig innan man går hit, för de servererar otroligt mycket mat och det är till ett bra pris. Den lokala pizzerian är ockå värt ett besök. Vi kommer absolut tillbaka hit en annan gång.

Läs mer
 
search map