Agriturismo i Corneliano d'Alba i Piemonte

Casale Mattei

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Casale Mattei ligger i centrum av den lugna landsbyn Corneliano d´Alba, endast 6 km från kulturstaden Alba där huset ursprungligen byggdes 1703. På den tiden låg huset i utkanten av byn och fungerade som gård. Idag har byn vuxit till en liten stad och där man tidigare fann öppna marker med betande boskap finns det numera hus och grannar. Vid huset finns innergården fortfarande kvar och fungerar som både parkeringsplats och trädgård.

Varmt värdskap

Den unga och energiska Daniela bor på gården och har valt att inreda den gamla delen till rum för resenärer som kommer hit för att smaka av regionens vin och maträtter. På gångavstånd till huset finner man två goda restauranger som är kända bland den lokala befolkningen.

...och ett svalkande dopp i trädgården

I den stora trädgården har Daniela anlagt en pool där du kan sola längs poolkanten eller låta dig svalkas i det friska vattnet. Poolen som mäter 10 x 4 meter och endast 140 cm djup skiljer Casale Mattei från de flesta andra semesterställen som har en placering i centrum av en stad. Det är nämligen inte ofta du kan få både pool, goda matställen och ett centrum på gångavstånd under din semester i Italien.

Ät ute utan att ta bilen

I Corneliano finns inte många andra resenärer, än dem som bor på Casale Mattei. Det har sina fördelar, bland annat när du dricker en kopp kaffe eller ett glas vin på den lokala baren. Det har också sin fördel vad gäller prisnivån, inte minst när du besöker stadens restaurang eller pizzeria, där alla är kompis med ägarna. Dock är restaurangen och pizzerian endast öppen på helgen, och inte under veckodagarna då alla är upptagna med sitt jobb på landet. Ägaren av restaurangen har dessutom den vanan, som de flesta italienarna har, vilket innebär att han är ledig hela augusti månad. I städerna och på landet runt om Corneliano hittar du andra restauranger, dit du kan komma i din (hyr)bil.

Läs mer om Casale Mattei

Frukostbuffé i stallet eller trädgården

Frukosten serveras som buffé i det gamla stallet på bottenplan som nu har renoverarts smakfullt. När vädret tillåter är det också möjligt att njuta av frukosten utomhus i trädgården. Stället framstår som mycket fint och välskött i en fin gammeldags stil. Det hör inte balkong till rummen, men man kan sitta i den avgränsade trädgården och njuta under solen. Gården rekommenderas framför allt åt vuxna som önskar att utforska den pittoreska Langhe-regionen och som har ett öga för komfort och pris.

Läs om rummen på Casale Mattei

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Liknande ställen

Fattoria San Giuliano

Neive, Piemonte

Moonfra

Antignano, Piemonte

Locanda dell'Orso Bevitore

Verduno, Piemonte

Rekommendationer till dig

Villaggio Baia Serena

Vico Equense, Kampanien

Fattoria La Gabola

Cortona, Toscana

Villa La Crosticcia

Castiglion Fiorentino, Toscana

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Piemonte

Villa Cornarea

Canale d'Alba

search map