Semesterbostäder & hotell i Castiglione Tinella

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Castiglione Tinella ligger, med sina 900 invånare, i en smörhåla mellan den intressanta konststaden Asti och vackra Alba som bara ligger 25 km bort. Denna vackra, historiska stad, ligger på en backtopp på 400 meters höjd över havet, bland böljande vinmarker - vinrankorna är faktiskt så närvarande att Castiglione Tinella förhållandemässigt är en av Italiens främsta vinproducerande kommuner. Här framställs t.ex. Moscato d"Asti och Asti Spumante. Området är långväga känt för sin mat och sitt vin. 

Det finns en liten minimarknad i landsorten Castiglione Tinella. Den är öppen alla dagar utom måndagar, och håller också stängt under siestan. Lite större supermarkets finns i Santo Stefano Belbo. Landsorten gar en restaurang: Ristorante Osteria Verderame (stängd på tisdagar), som serverar gedigen mat med lokala spår. Du kan också bara slå dig ner och njuta av en kaffe på Don Castillo Café som ligger på stadens torg.

Karta över Castiglione Tinella

Genom att klicka på kartan härunder, hittar du mer information om avstånden till och från Sverige, närliggande flygplatser, och du kan också se vilka hotell och semesterlägenheter som ligger närmast staden.

Hotell, lägenhet eller semesterhus?

I området omkring Castiglione Tinella hittar du en rad bra övernattningsmöjligheter, allt från mellanstora hotell, till trevliga semester lägenheter, semesterhus och villor med plats till hela familjen. Piemonte är en populär region, för här finns både massor av upplevelser i berg och vinmarker, men det är också nära till den italienska rivieran och dess badmöjligheter. 

Hos In-Italia kan du boka alla möjliga typer av semesterbostäder i Italien. Använd sökfunktionen uppe till höger på sidan för att hitta rätt - och skulle du vilja har råd eller hjälp så är du välkommen att ringa till oss.

Smaka dig fram

Den höga koncentrationen av vinmarker omkring Castiglione Tinella betyder att det är packat med vinproducenter. Och många av dessa tar gärna emot dig - och ger möjlighet för både en provsmakning och rundvisning omt betalning. På några ställen kan du bara dyka upp, medan andra föredrar att du ringer och avtalar på förhand. Det finns också producenter som tar emot besökare på bestämda tidpunkter under löpet av dagen.

Mitt i landsorten Castiglione Tinella ligger det ett hotell som arrangerar vinturer - annars kan ni söka upp information på turistbyråni Alba. I området hittar du också enkla, etablerade, vandringsstigar där du kan komma nära druvorna. Dessa stigar är gratis att promenera. Det kuperade landskapet med de utspridda backtopparna är också idealt för cykelmotionärer, då terrängen bjuder på några utmaningar, men är överkomligt. Om du inte själv har tagit med cykeln, kan du bland annat hyra en i Alba. 

När och varför

Åk hit under tidig höst, då druvornas sötma i luften vittnar om höst och aktivitet i marken och på gårdarna. Vinhösten avlöses sedan av tryfelfestivaen och tryffelsäsongen, som i Piemonte varar från oktober till januari. Observera dock att vintermånaderna kan bli råkalla - inte minst om natten. I övrigt är både vår och sommar bra månader att besöka Piemontes vindistrikt. I juli och augusti strömmar värmen till - och semesterdagarna bland vinmarkerna kan varieras med en stranddag i grannregionen Ligurien

Transport

Närmsta flygplats till Castiglione Tinella är Torino Caselle Airport, som ofta kan nås med ett enkelt byte från de skandinaviska flygplatserna. Från Turin är det ca 120 km bilfärd till Castiglione Tinella. Ett annat alternativ är flygplatsen Malpensa i Milano, som ligger ca 180 km bort. Det är väldigt vanligt - och rätt billigt - att hyra bil i Italien, så man kan lätt ta sig till destinationen.

Det är också enkelt att åka på kör-själv-semester till området. Från södra Sverige är det endast ca 1600 km och rutten är relativt okomplicerad via Lugano i Schweiz och Milano.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 
search map