Semesterbostäder & hotell i Cannero Riviera

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Cannero Riviera kandiderar helt klart i raden av pärlor på Maggioresjön: Det pittoreska läget, den historiska stadskärnan, dess harmoniska arkitektur och slutligen bilfria miljön - kustvägen går nämligen bakom staden - gör hela skillnaden. Av samma anledning har staden tilldelats det fina erkännandet Bandiera Arancione som är en stämpel för städer med kulturella och historiska skatter samtidigt som staden har ett kvalitetsmättat utbud av turister. Staden har ca. 1.000 invånare som kan njuta av solen hela dagen då staden ligger mot öster.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Sjöpromenad, båtliv och rikt stadsliv
Cannero Riviera har inte ett brett utbud av affärer, men man finner både supermarket, en slaktare och en populär strandpromenad med vinbarer, kaféer, glassbarer och restauranger. Mitt på strandpromenaden ligger färjeläget som på sommaren har täta avgångar till andra städer längs Maggioresjöns andra städer. Med båt kan man även komma runt till de små öarna med fantastiska ruiner vid namn Castelli di Cannero Riviera. Naturligtvis finns det också post, bank och apotek i staden.

Läs mer om Cannero Riviera

Strand och sportaktiviteter
I den södra delen av staden finns en offentlig sjöstrand. Staden har sedan år 2005 kunnat skryta med Blå flagg som tilldeladas badplatser med rent vatten och goda förhållanden. Andra söndagen i juli firas stadens skyddshelgon med ljus på sjön, som är en mycket stämningsfull händelse.

Förutom stranden, kommer besökarna även kunna roa sig med paddling, vindsurfing, tennis och fotboll. Från staden avgår vandringslederna i bergen. För de erfarna kan man vandra ända upp till bergstoppen Cima Morissolo på 1313 meter (OBS: Cannero Riviera ligger 225 meter över havet) - det är en resa som tar ca. 4 timmar. Alternativt kan man stanna halvvägs på Malpensata på 520 meter. Det finns också många alternativa och mindre krävande vandringsleder i området.

Dölj texten
 
 
search map