Hotell i Canelli i Piemonte

Villa del Borgo

Junior Suite San Rocco Junior Suite Sternia Junior Suite Corte Junior Suite Corte Junior Suite Sternia Junior Suite Sternia Junior Suite Sternia Junior Suite Villanuova Suite Castello Rum San Lorenzo Junior Suite San Rocco Junior Suite San Rocco Suite Castello Junior Suite Villanuova Suite Castello Suite Castello Nere i staden hittar du de majestätiska underjordiska katedralerna, där de lokala vinbönderna lagrar sina bubblande viner
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Villa del Borgo har en atmosfär du nästan kan ta på. Den vackra miljön tillsammans med historiens prägel då stället är en gammal prästgård med tillhörande kyrka gör din vistelse unik. Villa del Borgo ligger mellan Gancia borgen på toppen av kullen och Canelli nere i dalen.

Njut av vin och gastronomi

På Villa del Borgo kan de se fram emot avslappnande timmar med solbadning på panorama-terrassen vid poolen - och när magen och halsen kräver den nödvändiga uppmärksamheten tar det bara några minuter at gå ner till staden. Här hittar du goda restauranger, som serverar områdets goda viner, läckra tryfflar och delikata antipasti, alltså förrätter. Du kan avsluta din promenad med en glass i handen eller med en god grappa på den lokala baren på stadens torg... och därefter kommer vägen hem, eller rättare sagt upp till hotellet, vara en förfriskande möjlighet att bränna några av kalorierna.

Sätt dig i bilen och upptäck vackra Langhe

Starta dagen med ett friskt dopp i den lilla poolen och se fram emot att ta dig runt i området. Asti är huvudstad i denna del av Piemonte, och absolut värd ett besök, men närliggande Nizza Monterrato, som ligger på vägen mot Asti, ska du inte heller överse. De flesta anser nog dock att Alba är den stad som är mest spännande i området. Den är på många sätt Langhes huvudstad: den är hemstaden för Nutella, men det är fin och tryfflar som dominerar i staden. Sällan har vi upplevt ett ställe, där det står vinflaskor i så många fönster - även där de inte säljer vin. Var hittar man annars en underklädesbutik med Barolo bland trosor och push-ups? Från Alba kan du fortsätta mot La Morra, och dess pittoreska torg, för att sedan köra vidare förbi Barolo och avsluta i Monforte d'Albas läckra centrum där du kan njuta av riktigt god mat, som är värd hela turen, innan du vänder hem igen. Om du vill ta det med lite mer ro, kan du dela upp turen på två dagar, för att bättre njuta av alla detaljer (och flera glas vin). Vi rekommenderar också ett besök till Acqui Terme i öst, som på många sätt är mer präglad av en gammal kurorts opulenta stämning, än att vara en rik och livlig vinstad, även om den är hemstad för det speciella dessertvinet Brachetto d'Acqui.

Ditt besök i Piemontes vinmekka

Canelli är ett viktigt centrum för vinproduktionen i norra Italien. På de branta backarna, som omger staden, hittar du oändliga vinmarker och vackra vinslott, och staden är ett enastående forskningscentrum för hantering av druvor och fermentering av vinerna. Medan bönderna dyrkade vinmarkerna, har här utvecklats all världens maskiner till att plocka, pressa, jäsa och fylla vinen på flaska. I Canelli skapades den italienska versionen av champenoise-metoden, och således kom italienarnas spumante (och här pratar vi inte om den billiga söta versionen, utan om det torra vinet av hög kvalitet) att konkurrera med den berömda franska champagnen. Vi rekommenderar dig att besöka stadens historiska vinkällare, Contratto, Bosca och Coppo, vars underjordiska vinkällare kallas "de underjordiska katedralerna" och är idag en del av UNESCOS världsarv. Kommer du hit i bil, kommer det finnas många möjligheter att fylla bagageluckan med goda flaskor vin.

Läs mer om Villa del Borgo

Ett bra och bekvämt rum - eller hela villan - till din semester i Langhe

Hotellet är intimt och elegant inrett. Patrizia, som är din värdinna, har en historia i vinbranschen, vilket medförde att hon har rest världen runt och övernattat på många hotell. Villa del Borgo är frukten av alla hennes erfarenheter om vad som är bekvämt och vad som gör en vistelse minnesvärd. Rummen är därför stiliga, rymliga och ljusa. Belysningen är elegant och behaglig, materialen är läckra och solida, sängarna är riktigt sköna. Rummen har alla aircondition, wifi, minibar, vattenkokare, samt ett väl inrett och bekvämt badrum med toalett och dusch eller badkar.
Frukosten är omfattande och serveras på bottenvåningen, där du kommer att njuta av de gamla lokalerna med valv i taken. På de varma årstiderna arrangeras buffén på terrassen utanför med dess vackra panoramautsikt. Det finns endast sex rum på stället, och du kan därför hyra hela huset som en villa, där du får daglig städning och god frukost med i priset. Allt efter behov och önskan, kan det också arrangeras att du, tillsammans med dina medresenärer, smakar på den lokala matkonsten på själva hotellet, i samma sal där frukosten serveras.

Trots att du kan gå fram och tillbaka till staden, rekommenderar vi att du ankommer i bil då området bäst njuts genom att göra runt på backarna. Det finns gott om offentliga parkeringsplatser nära hotellets ingång.

Läs om rummen på Villa del Borgo

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map