Hotell i Canale d'Alba i Piemonte

Villa Cornarea

<p>Suite Azzurra</p>
<p>Omringat av vinmarker och nära staden Canale</p>
<p>Suite Veneziana</p>
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Lugnet, stillheten och de sköna omgivningarna präglar verkligen tillvaron på Villa Cornarea. I den härliga parken kan du slå dig till ro efter en dag bland Langhes alla vingårdar och ta ett svalkande dopp i poolen, möjligen ledsagat av en gott vin från ställets egna produktion.

Nära staden Canale

Vinslottet ligger endast ca. 1,5 km från den trevliga historiska staden Canale, var man finner en intressant söndagsmarknad och Michelin- restaurangen (1 stjärna) L'Enoteca. Inom rimligt avstånd hittar man för övrigt inte mindre än 11 andra Michelin-restauranger, varför området också har den största koncentrationen av hyllade restauranger i Italien. Torino ligger endast ca. 45 km härifrån.

Läs mer om Villa Cornarea

Det böljande vinlandskap

Villa Cornarea ligger på 300 meters höjd över havet i slutet av en väg i lugna omgivningar. Landstället, som är byggt i piemontesisk jugendstil, har en större areal vinproduktion och fantastiska panoramautsikter och de har dessutom varit så förnuftiga att skapa ett stigsystem på över 3 km, som slingrar sig runt bland vinrankorna. Man kan också delta i vinprovning i deras vinkällare - de producerar bland annat Roero Arneis, Roero, Nebbiolo och Passito Tarasco. Frukosten består av lokala specialiteter, hemproducerade kakor och ekologiska frukostprodukter från närliggande producenter.

Inbjudande park med pool

Utomhusarealerna bjuder också på en grön, fin park till dem som vill dra sig lite tillbaka från solens varma strålar och njuta av en bra bok i skuggan. Men la dolce vita slutar inte här - Villa Cornareas poolområde är en sann pärla med en avlång pool med barnavdelning, en fin liten bro, utomhus dusch, en mysig pergola med mera. Inomhus har de även wi-fi internet. OBS: pga säkerhetssjäl är det inte tillåtet att använda trampolinen vid poolen. På Villa Cornarea är både par utan barn och barnfamiljer ytterst välkomna. Till de helt små finns det lite smått och gott att roa sig med, som t.ex. pysselbord, litet badkar, leksaker samt barnstol och barnbestick till förfogande.

Ståtliga rum

Villa Cornarea har totalt 7 dubbelrum, 1 familjerum och 2 suiter, som alla är inredda med piemontesisk Jugendstil. Rummen är fördelade på tre våningar och de har alla deras egna personliga prägel och är mycket elegant inredda med antika möbler. Du kan även boka hela villan och på så sätt få tillgång till privat pool.

Dubbelrum Regular med veranda: - Dessa två rum ligger på 1:a våningen och delar veranda. Det är fina rum med eget badrum med toalett och dusch. På rummet finns det också minibar, telefon och tv. Dubbelrum Regular med terrass: - Fina rum på 2:a eller 3:e våningen med eget badrum med toalett och dusch. På rummet finns det också minibar, telefon och tv. Dessa rum har dessutom en fantastisk möblerad terrass, varifrån de mjuka piemontesiska kullarna får en att drömma sig bort. Ett av rummen (nr. 5) delar den fantastiska terrassen mellan tornen och suiterna, var varje rum har sin egen avdelning med bord och stolar. Familierum för 2-4 personer utan terrass: - Det finns endast ett rum av denna typ. Det är en tvårumslägenhet på första våningen utan att man kan använda köket (kan användas mot tillägg) men med eget badrum och toalett med dusch. På rummet finns minibar, telefon och TV. Det kan bo upp till 4 personer i Familjerummet.

Suite Azzurra

Detta är historiskt sett villans ursprungliga sovrum, det är rymligt med imponerande detaljer, antik dubbelsäng i trä och genovesiskt golv, med andra ord slår historiens vingslag över rummet. I suiten finns det också minibar, telefon, tv och en fin utsikt över vinmarkerna. Badrummet har toalett och liten jacuzzi. Bägge suiterna (andra våningen) har tillgång till tornens terrasser (tredje våningen), var man under de varmare månaderna kan känna sig som en greve eller baron med ett glas av det lokala vinet i handen och sitt livs kärlek vid sin sida. Det finns plats för max två extra sängar.

Suite Veneziana

Precis lika smakfull och elegant som Suite Azzurra och med fin utsikt över vinmarkerna. Denna suite har utgång till en fin gammal balkong ovanför huvudingången. Denna suite har ett mycket fint parkettgolv och en antik dubbelsäng, som gör rummet extra trevligt och stämningsfullt. I suiten finns det också minibar, telefon och TV. Badrummet har toalett och badkar. Även denna suite har tillgång till den gemensamma torn-terrassen. Det finns plats för max två extra sängar.

GRATIS VINPROVNING

Vid vistelse på minst 4 nätter får du som gäst en gratis vinprovning med rundvisning på Villa Cornareas vingård. Gäller vid bokning senast den 30:e mars. Notera att detta erbjudande inte gäller i juli och augusti månad.

Läs om rummen på Villa Cornarea

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Villa Cornarea

Läs personliga omdömen av Villa Cornarea som ligger i Piemonte. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Villa Cornarea. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 34 omdömen från Villa Cornarea

Bedömning av Villa Cornarea

Läs mer

Bedömning av Villa Cornarea

Läs mer

Toppen!

Fint, mysigt ställe med mycket trevlig och serviceminded personal. God frukost och möjlighet för att beställa lunch även om Villa Cornarea inte har egen restaurang. Vinerna är också goda, med Arneis i spetsen. Självbetjäning i kylskåpet vid receptionen där det bara är att förse sig och skriva en lapp med vad man tagit samt rumsnummer. Poolen är också fin, och lugnt då det endast finns 10 rum på stället.

Läs mer

Cornarea gör en aldrig besviken

Villa Cornarea är en unik plats, där man slappnar av med en gång. Villan ligger så vackert mellan vinmarker och med kort avstånd till bra restauranger.

Läs mer

Härligt ställe

En liten oas i Piemonte med ett fantastiskt läge, service och frukost/vinlager

Läs mer

Kæmpe oplevelse

Det var en herlig tur. Med et utrolige flot sted at bo. Nydeligt og fint sted. Føl dig velkommen og et utroligt sted at bo.

Läs mer
 
search map